Курси НБУ $ 41.25 € 45.88
У Ковелі колишні успішні випускники допомагали старшокласникам визначитися з професіями

На розмову з юнаками та дівчатами запросили тих, хто сидів за такими ж партами колись, а тепер це успішні особистості.

Фото: Фейсбук.

У Ковелі колишні успішні випускники допомагали старшокласникам визначитися з професіями

Уже вдев’яте у місті залізничників працювала літня школа лідерства

Упродовж трьох днів тридцять юнаків і дівчат з різних шкіл Ковеля мали можливість поспілкуватись, отримати нові знання та відповіді на питання від успішних ковельчан, зрозуміти, яку професію хочуть опанувати, а також дізнатися про можливості навчання за кордоном.

Про це повідомили у Ковельській міській раді.

На розмову з юнаками та дівчатами запросили тих, хто сидів за такими ж партами колись, а тепер це – менеджери, журналісти, викладачі в найпрестижніших університетах України і за її межами, які демонструють - можливо все.

Серед спікерів — співзасновниці літньої школи лідерства – кореспондентка Радіо Свобода в Брюсселі Олена Абрамович, проєктна артменеджерка в Українському музеї в Нью-Йорку Анна Лисюк, викладачка кафедри соціології Києво-Могилянської академії Тамара Марценюк.

А також – викладач Києво-Могилянської бізнес-школи та приватної школи Києва «Майбутні» Тимур Демчук, місцевий історик, депутат Ковельської міської ради, краєзнавець та засновник проєкту «Kowel.Vintage» Андрій Миронюк, керівниця центру соціальних служб Ковеля Інна Третяк, заступник начальника управління культури, молоді, спорту та туризму Роман Лис, керівниця ГО «Велика ідея», засновниця молодіжного центру Ковеля Людмила Зубарєва.

Окрім мотиваційних лекцій та тренінгів, учасники школи виконували групові дослідницькі завдання: оцінювали мурали міста, балкони та зовнішню рекламу, стан велоінфраструктури та інше.

«Працюючи разом, ми навчилися слухати одне одного, ділитися ідеями та шукати спільні рішення. Такі вправи не тільки зблизити нас, але й дали можливість знайти нових друзів та однодумців», — сказав учасник школи Олександр Серко.

«Це був мій перший досвід роботи в проєкті і я ознайомився з безліччю аспектів командної кооперації, яких не знав раніше, – розповів учасник літньої школи Олег Пінчук. - Це цінний досвід, що дасть сильний поштовх для розвитку молоді!».

Такого типу тренінги в Ковелі відбуваються вже девʼяте літо поспіль. Організовують їх Анна Лисюк, Олена Абрамович та Тамара Марценюк, запрошуючи інших успішних випускників ковельських шкіл, а тепер також і літньої школи лідерства.

Так, Діана Селегейна, яка брала участь у літній школі 5 років тому і саме тоді вперше почула про європейську грантову програму для навчання та обмінів Erasmus, уже побувала й повчилась в Європі за цією програмою, а тепер працює консультантом Erasmus в Києві.

Валентина Бобер, яка брала участь у літній школі лідерства в 2021 році, а тепер навчається в Литві в LCC International University на грантовій програмі від американського університету, порадила тим, хто хоче отримати грант на навчання за кордоном, звернути особливу увагу на волонтерські ініціативи. «Будь-яка соціальна й громадська активність дуже цінується. Також дивляться, чи був у тебе міжнародний досвід, наскільки ти толерантний, маєш розвинений емоційний інтелект та критичне мислення», - додає Валентина.

За девʼять років Ковельська літня школа лідерства трансформувалась із мотиваційних лекцій від колишніх ковельчан, які тепер живуть за кордоном, у тренінг за участю також і тих, хто залишився в місті, щоб продемонструвати дітям, що тут також можна себе реалізувати.

«Ми завжди в пошуках нових імен і завдяки школі я щороку знайомлюсь з цікавими та успішними людьми з Ковеля», — розповідає Анна Лисюк.

«У нас багато ідей щодо розвитку школи. Цього року, наприклад, ми розпочали співпрацю з Ковельською міською бібліотекою: замість того, щоб дарувати учасникам книги, ми будемо щорічно передавати їх бібліотеці»,— каже Анна і пояснює — це дозволить більшості старшокласників та іншим користувачам бібліотеки отримати доступ до книг, які, на думку організаторів літньої школи, варто прочитати учням старших класів.

Наступного року літній школі лідерства виповниться 10 років, і організатори планують велику зустріч випускників, де зберуть усіх учасників минулих років.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У школах Луцька відремонтували вікна, які були пошкоджені внаслідок ворожої атаки (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel