Курси НБУ $ 41.25 € 45.88
«Енергоатом» готується до добудови ще однієї АЕС

Сьогодні пошук нових джерел вироблення енергії дуже актуальне

Фото з Інтернету

«Енергоатом» готується до добудови ще однієї АЕС

«Енергоатом» готується до реалізації раніше занедбаного проєкту Чигиринської АЕС, уже зроблено перші кроки в цьому напрямку.

  Про це повідомляє Економічна правда, посилаючись на інформацію пресслужби енергокомпанії.
«Команда «Енергоатома» активно працює над пошуком нових майданчиків для будівництва нових потужностей. 
  Найбільш перспективним з них є Чигиринський, поблизу містечка Орбіта на Черкащині. Там планується зведення чотирьох нових енергоблоків за технологією AP1000», - йдеться у повідомленні.
   Зазначається, що вже зроблено перший крок. Так, під час засідання позачергової 51-ї сесії  депутати Чигиринської міської ради ухвалили рішення щодо надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок в постійне користування АТ «НАЕК «Енергоатом» та передачу земельних ділянок загальною площею 38,1493 га в постійне користування АТ «НАЕК «Енергоатом».
 «Енергоатом має намір відродити Орбіту, зробивши її одним із найсучасніших містечок на кшталт Нетішина, Южноукраїнська чи Вараша. Успішна реалізація цих планів, безумовно, є вагомою інвестицією у повоєнне відновлення та підтримку енергетичної безпеки держави», – наголосив керівник Енергоатома Петро Котін.
Довідково. Чигиринська АЕС — недобудована атомна електростанція, розташована в Черкаському районі Черкаської області, на схід від Чигирина, на території, прилеглій до берега Кременчуцького водосховища, між селами Стецівка і Вітове. Для співробітників станції будувалося селище Орбіта.
                        Роксолана ВИШНЕВИЧ

  Читайте також: «Українців чекає важка зима»

 

Telegram Channel