Курси НБУ $ 41.25 € 45.88
Митрополит Михаїл відвідав престольне свято у Луцькому храмі (Фото)

Свято Іова Почаївського у Луцьку.

Фото: facebook.com.

Митрополит Михаїл відвідав престольне свято у Луцькому храмі (Фото)

З нагоди престольного празника митрополит Луцький і Волинський Михаїл відвідав парафію Преподобного Іова Почаївського в Луцьку (бульв. Івана Газюка, 16, р-н ДПЗ)

Чин заснування храму владика Михаїл здійснив у лютому 2015 р. 19 червня наступного Патріарх Філарет заклав капсулу в підмурівок церкви. А перша архієрейська Літургія відбулася в 2018-му.

Про це йдеться на сторінці Волинська єпархія Православної Церкви України.

Преподобний Іов, ігумен Почаївський, чудотворець народився в середині ХVI ст. на Покутті, біля Коломиї. В 10 літ прийшов у Преображенський Угорницький монастир, а на 12-му році життя прийняв чернецтво. З юності преподобний Іов був відомий великою побожністю, строгим подвижницьким життям і рано був визнаний гідним священного сану. На початку ХVII ст. преподобний пішов на Почаївську гору й оселився в печері неподалік давньої Успенської обителі, славної чудотворною іконою Божої Матері. Братія монастиря, полюбивши пустельника, обрала його своїм ігуменом. Помер преподобний Іов у 1651 р., проживши понад вік, після п’ятдесятилітнього керування Почаївською обителлю.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Ковелі колишні успішні випускники допомагали старшокласникам визначитися з професіями.

Реклама Google

Telegram Channel