Курси НБУ $ 41.19 € 45.70
Кому вручили «Золоту бутсу», на яку претендував і українець

 Нагорода «Золота бутса» вручається найкращому бомбардиру сезону за підсумками національних чемпіонатів.

Фото із сайту uefa.com.

Кому вручили «Золоту бутсу», на яку претендував і українець

27-річний Артем Довбик розділив 5 – 7 місця серед найкращих бомбардирів Європи

31-річний англійський нападник німецької «Баварії» Гаррі Кейн отримав приз «Золота бутса», який вручається найкращому бомбардиру серед усіх європейських футбольних національних чемпіонатів за підсумками сезону.

Кейн став найкращим бомбардиром Європи у сезоні 2023/24, забивши 36 м'ячів у дебютному сезоні у Бундеслізі.

 «Це фантастичне почуття. Я хочу подякувати клубу і моїм партнерам по команді. Нагорода для всіх – без вас я тут не стояв би. Фото – S. Mellar / 2024 FC Bayern/
 «Це фантастичне почуття. Я хочу подякувати клубу і моїм партнерам по команді. Нагорода для всіх – без вас я тут не стояв би». Фото – S. Mellar / 2024 FC Bayern/ / 2024 FC Bayern

  «Це фантастичне почуття. Я хочу подякувати клубу і моїм партнерам по команді. Нагорода для всіх – без вас я тут не стояв би.

Завжди потрібно намагатися працювати старанніше, ніж решта. Навіть якщо є почуття, що це не винагороджується, треба все продовжувати. Впевненість також важлива – треба вірити у себе.

Я хочу продовжити шлях, який розпочав минулого сезону. Найголовніше – вигравати трофеї. Ми хочемо досягати успіхів як команда», – заявив на церемонії нагородження Наррі Кейн.

У всіх турнірах сезону 2023/24 Кейн у 45 матчах забив за «Баварію» 44 голи та зробив 12 гольових передач.

У всіх турнірах сезону 2023/24 Кейн у 45 матчах забив за «Баварію» 44 голи та зробив 12 гольових передач.

У липні у складі збірної Англії Гаррі Кейн став віцечемпіоном Європи 2024.

Реклама Google

З історії вручення

Переможцем рейтингу ESM Golden Shoe («Золота бутса) з великим відривом став англійський бомбардир Гаррі Кейн із «Баварії», який забив 36 голів (72 очки для рейтингу).

Другим став Сєру Гірассі зі «Штутгарта» (28 м'ячів, 56 очок). Лідер французького «ПСЖ» Кіліан Мбаппе та норвезький форвард «Ман Сіті» Ерлінг Холанд поділили 3–4 позиції (по 27 м'ячів, 54 очки),

Український форвард Артем Довбик із «Жирони» (зараз виступає за італійську «Рому») поділив 5–7 місця, забивши 24 м'ячі (48 очок). Стільки ж набрали Лаутаро Мартінес з «Інтера» та Лоїс Опенда з РБ «Лейпциг»

Фотоскрін із сайту sport.ua.
Фотоскрін із сайту sport.ua.

 Нагорода «Золота бутса» вручається найкращому бомбардиру сезону за підсумками національних чемпіонатів. За правилами конкурсу – голи, забиті у топ-5 європейських ліг (Іспанія, Англія, Італія, Німеччина, Франція), множаться на 2.0.

Для наступних країн, які посідають у рейтингу УЄФА з 6-го по 21-ше місця (Нідерланди, Португалія, Бельгія, Україна тощо), встановлено коефіцієнт 1.5.

А от голи, забиті в лігах, що залишилися (з 22-ї країни за рейтингом), рахуються за номіналом.

Читайте також: Ребров переплутав Ярмоленка із Мессі?.

Telegram Channel