Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
«Президент Зеленський узяв особисту участь в дезінформації ворога»

Україна контролює в Курській області РФ близько ста населених пунктів.

Волинь-нова

«Президент Зеленський узяв особисту участь в дезінформації ворога»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Камала ГАРРІС, кандидатка у президенти США від Демократичної партії, про підтримку України:
«За 5 днів до того, як росія напала на Україну, я зустрілася з Президентом Зеленським, щоб попередити його про російський план вторгнення. Я допомогла мобілізувати відповідь світу, відповідь понад 50 країн, для захисту від агресії путіна. Як президент, я буду твердо підтримувати Україну та наших союзників по НАТО».


Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ, Президент України, про нашу воєнну стратегію:
«Ми всі маємо розуміти: щоб вигнати окупанта з нашої землі, ми повинні створювати російській державі якнайбільше проблем на її території. І ця героїчна робота – все більш влучна, усе більш далекобійна, усе більш результативна».


Микола КНЯЖИЦЬКИЙ, народний депутат від «Європейської Солідарності», про закон про заборону російської православної церкви в Україні і релігійних організацій, афілійованих з нею (мова про упц мп):
«Ми не забороняємо релігію. Кожен може вірити у все, що захоче. Ми забороняємо організацію, яка має назву «рпц», але ні до церкви, ні до релігії не має стосунку. Вона є структурою ФСБ, яка працює проти Української держави й несе загрозу національній безпеці».


Ярослав КОЦЮБА, релігієзнавець, про заборону релігійних організацій, пов’язаних з рпц:
«Українська філія московського патріархату зіткнулася з неймовірно складною ситуацією. Їй потрібно буде доводити не лише те, що вона не є частиною рпц, а й позбутися всієї друкованої продукції (богослужбової, проповідницької, «духовної», періодичної), на якій стоїть гриф дозволу до друку від російської церковної влади. Будь-яка подібна література автоматично підпадає під заборону, відповідно до статей закону. Практично всі громади упц мп користуються такими книгами. Сумнівно, що за місяць, коли закон вступить у дію, вони встигнуть позбутися цього «ідеологічного хвоста».


Віктор БОБИРЕНКО, політолог, про «Курську операцію» ЗСУ:
«Я маю припущення, що всі розмови Президента Володимира Зеленського та глави його Офісу Андрія Єрмака про перемир’я, другий саміт, про те, що на листопад буде готова нова формула миру, – насправді були частиною операції з дезінформації противника. Ми говоримо про мир, отже, ворог думає, що ми – слабкі, просимо про припинення війни й готові на будь-які його умови. А тим часом ми підготували таку проривну операцію, і Президент Зеленський узяв особисту участь в дезінформації ворога».


Анджей ДУДА, президент Польщі, про українську Незалежність:
«Ваш День Незалежності – це в певному сенсі також День незалежності всієї Центральної Європи, адже без незалежності України складно уявити безпечну й незалежну Польщу, Литву чи інші країни нашого регіону. Ми це добре усвідомлюємо».


Павло КЛІМКІН, ексміністр закордонних справ, про те, чи закінчиться війна, поки путін при владі:
«Ні, не закінчиться. Вона може мати інші фази – ескалації, деескалації – які завгодно, але путін її не закінчить. Він має у своїй голові переконання, що України немає, а якщо її немає, значить, її потрібно знищити... росія, сьогоднішня, буде завжди намагатися нас знищити всіма дозволеними і недозволеними шляхами».


Ян ВАЛЕТОВ, письменник, про «хороших росіян»:
«росію, за скромними підрахунками, залишило близько мільйона людей. За ідеєю, люди, які виїхали з рф із політичних міркувань, повинні дуже хотіти зміни режиму. Падіння нинішньої російської влади для них – єдиний спосіб повернутися додому. Однак із мільйона людей не знайшлося навіть 50 тисяч тих, хто готовий, взявши в руки зброю, разом з українцями боротися за це. За можливість повернутися до своєї країни, за падіння режиму чекістів та злодіїв, за свободу та мирне життя своєї країни. Не знайшлося. Ні 50-ти тисяч, ні п’яти». 


Віктор АНДРУСІВ, закликає теж перевести Україну на «військову економіку»:
«Чому ми більше не говоримо про «чмонь», не ржемо з дебільності орків і так далі? Бо, на відміну від нас, вони перейшли на формат «перемога або смерть», вони зарядили свою економіку і всі сили на перемогу. І ми бачимо, як на наших очах змінилась ця «кончена» армія на потужну навалу… Дуже шкода, що цього не розуміють в деяких високих кабінетах і поводяться так, ніби в нас не війна, а десь там далеко – АТО.

Військова економіка – це про спосіб мислення суспільства «все для фронту, все для перемоги». В такому стані воно напружує всі свої сили, і перемога є справою кожного».


Йосиф ЗІСЕЛЬС, правозахисник, віцепрезидент Конгресу національних громад України, про російсько-українську війну:
«Ми не можемо вивільнитися з неї за мить – ми видираємося з кров’ю і м’ясом. Свого часу так видиралися і поляки, і фіни, і балти – з проблемами, війнами й кількаразовими намаганнями повторно їх захопити. Ми – не виняток. Нам допомагає те, що нас є більше. Якби нас було мало, як литовців чи естонців, росія вже повернула б нас під свою владу». 

Telegram Channel