Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
Порошенко прозвітував,  що витратив на допомогу  ЗСУ 6 мільярдів гривень

«Продовжуємо наближати Перемогу!»

Фото із сайту eurosolidarity.org.

Порошенко прозвітував, що витратив на допомогу ЗСУ 6 мільярдів гривень

У День Незалежності України її п’ятий президент зустрівся з волонтерами, партійцями «Європейської Солідарності», молодими активістами та побратимами. Як зазначив Петро Порошенко, зараз немає нічого важливішого за допомогу ЗСУ

Від початку повномасштабного вторгнення Порошенко витратив на техніку і зброю для підрозділів Сил оборони 6 мільярдів гривень власних коштів. 

Петро Порошенко на паркувальному майданчику біля партійного офісу розповів, що саме сюди 24 лютого 2022 року прийшли 2 тисячі добровольців, щоб отримати зброю, пройти інструктаж і стати на захист української столиці. Після звільнення Київщини, їхні бойові шляхи продовжилися й на Півдні, і на Донеччині та Харківщині, а зараз дехто перебуває у «закордонному відрядженні», нагадує Порошенко. Він зазначив, що в команді «Євросолідарності» воюють дві з половиною тисячі людей. На жаль, вже сотня з них віддала своє життя за Україну. Серед них: Гліб Бабіч, Олег Барна, Тарас Жеребецький, Сергій Іконніков, Юрій Каракай і Сергій Ільницький. 
На майданчику біля офісу «ЄС» – чергова партія техніки, яка днями вирушить у найгарячіші ділянки фронту. Це – і потужні тягачі Foden, і вантажівки DAF, на базі яких виготовляють різні модифікації командних пунктів та пересувні майстерні. Також – екскаватори для фортифікацій, квадроцикли для штурмовиків та евакуації поранених, прально-душові комплекси, маленькі FPV-дрони і великі розвідувальні БПЛА «Посейдон». Ще – багато іншої техніки протягом 30 місяців великої війни, яку щотижня доправляють у бригади та батальйони. 

У команді «Євросолідарності» воюють дві з половиною тисячі людей. На жаль, вже сотня з них віддала своє життя за Україну.   

Загалом понад 200 військових частин від початку повномасштабного вторгнення отримали допомогу від Порошенка. І ця робота триватиме до Перемоги, наголошує Петро Олексійович. 

«Ми з вами продовжуємо «перти плугом» і продовжуємо свою роботу. Ми дуже прагнемо, щоб у 34-ту річницю Незалежності така виставка символізувала не продовження нашої боротьби, а нашу Перемогу, – заявив Порошенко. – Ми, українці, перемагаємо не тільки тому, що ми – найсильніша, найпатріотичніша нація. А й тому, що в нас є свобода (і ми її будемо берегти), воля, демократія. Має бути для вступу в ЄС верховенство права, за яке ми боремося в парламенті». 

Лідер «ЄС» наголосив, що гасло «Армія, Мова, Віра, ЄС і НАТО» давно перестало бути політичним, бо насправді це є підвалини реальної української Незалежності.  І це – неспростовна істина, яка є запорукою майбутньої перемоги України. 

До речі

Напередодні Дня Незалежності влада змусила зняти борди з написом… «Армія. Мова. Віра. Незалежність», які замовив Фонд Порошенка. Геть як робили за часів диктатора Януковича! «Нам важко збагнути, що, зокрема, Служба безпеки України має проти «ЄС. НАТО. України». І трактувати це інакше, аніж антидержавну діяльність, складно», – заявили у Фонді. 

Telegram Channel