Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
росія завжди буде вважати  ВАС СВОЇМИ

Волинь-нова

росія завжди буде вважати ВАС СВОЇМИ

Повернулись з відпустки до Києва. І якось різонуло … «язиком». Як ніколи, різонуло

І справа навіть не в дорослих. Справа у дітях, яких сьогодні виховують дорослі. Виховують чергове покоління «трохи інших русскіх». Не можу зрозуміти – для чого? Для кого? Яка мета далі залишати країну в тенетах «русского міра», московського культурного простору та «русского язика»?

Приходимо з малою (дитині 3,5 роки) на майданчик – 80% «па русскі». При чому дітки –  від 2 до 6 років. Мамочки – також. Лепечуть із новим поколінням – аж гай шумить.

Підходимо до гойдалок. Там – троє дівчат, років по 4. Одна каже: вгадай пісню. І починає мугикати. Звісно, інша не вгадала. Відповідно перша починає наспівувати якусь російську пісню.

Реально різонуло. 2024-й рік на дворі…

Приходжу на дитяче заняття сьогодні – та сама ситуація.

«Русскій. Русскій. Русскій».

Навіть  в україномовних дітей половина слів – російських.

Мамки-бабці – «па русскі».

Навіть деякі з вихователями вже не переходять.

***

Я нікого з вас не здивував. Ви і так все знаєте.

Ми і так розуміємо, що у людей навіть відсутній елементарний інстинкт самозбереження. Відсутність розуміння, що це цементує росія в УКРАЇНІ ще років на 20−30. Що це дає можливості комунікації росії з цими людьми.

російська мова – це і є головний міст, звʼязок, ланцюг (називайте, як хочете) між терористичним  «русскім міром» та донесенням інформації людям.

Якщо ви співаєте (слухаєте) російські пісні, споживаєте  «росмовний» продукт, навчаєте дітей російською, споживаєте інформацію російською, то ви завжди будете в рашистському полі. Рашистські наративи будуть крутити вами, як завгодно.

І головне – росія завжди буде вважати ВАС СВОЇМИ.

Я вже мовчу про елементарний моральний вибір. Невже так хочете бути ментальними росіянами?

***

Ми потихеньку заходимо на нове коло. Завжди тим, хто не хоче усвідомити своєю головою, що ЗАКЛАДЕНЕ СЬОГОДНІ – ВИСТРІЛИТЬ років за 10−20.

І буде знов дуже боляче. Але кому я це пояснюю.

Якщо не дійшло у 2022-му, то вже, напевне, ніколи не дійде.

Реклама Google

Telegram Channel