Курси НБУ $ 41.19 € 45.70
8% школярів Волині залишаться на дистанційному навчанні

Лише незначна кількість закладів не мають укриттів або ці укриття не завершені.

Фото: Ілюстративне.Фейсбук.

8% школярів Волині залишаться на дистанційному навчанні

У понеділок, 2 вересня, розпочнеться навчання у всіх навчальних закладах області

У цей день за парти сяде близько 140 тисяч школярів Волині, з яких понад 13,5 тисяч – першокласників.

Як повідомила начальниця управління освіти та науки облдержадміністрації Наталія Матвіюк, щодо початку та закінчення нового навчального року прийнята постанова Кабінету Міністрів. Однак, навчальні заклади на педагогічних радах самостійно затверджують графіки та плани роботи. Також вони можуть корегувати початок і завершення канікул, враховуючи безпекову ситуацію, наявність світла та опалення.

Разом із тим, заклади освіти самостійно приймають рішення щодо проведення урочистостей з нагоди початку нового навчального року. Це можуть бути лінійки, квести, екскурсії, виховні години, «уроки щастя» тощо.

«Основне питання, як і раніше, полягає у тому, щоби створити для всіх учасників освітнього процесу безпечні умови перебування у закладі освіти. Головною умовою для навчання офлайн залишається наявність укриття, – зазначила Наталія Матвіюк. – На сьогодні 92 відсотки наших закладів освіти мають захисні споруди. Тому вони матимуть можливість розпочати навчання офлайн або змішаному форматі. Лише незначна кількість закладів не мають укриттів або ці укриття не завершені, тому вони навчатимуться дистанційно. І це досить невелика частина. Заклади освіти, які дооблаштовують укриття зможуть пізніше приступити до очного навчання».

Також цього року у школах запроваджено курс із назвою «Уроки щастя», який створили в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською. Він навчить юних українців змалечку турбуватися про власне ментальне здоров’я і добробут навколишніх. Передбачається, що «уроки щастя» надаватимуть знання і навички, які «важливі для щасливого, змістовного, плідного життя». Окрім того, тренуватимуть навички саморегуляції емоцій, стресостійкості, вирішення конфліктів та конструктивної взаємодії із суспільством.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Викладачка з Волині отримала високу нагороду.

Реклама Google

Telegram Channel