Курси НБУ $ 41.19 € 45.70
Що відомо про ситуацію на кордоні з білоруссю

Андрій Демченко, речник Державної прикордонної служби України.

Фото: suspilne.media.

Що відомо про ситуацію на кордоні з білоруссю

Прикордонники наразі не фіксують переміщення техніки чи особового складу білоруської армії поблизу кордону з Україною

Ситуація по всій його лінії — контрольована й ніяких провокацій зі сторони білорусі не відбувається.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, пише Суспільне.

«Ми контролюємо всю протяжність нашого кордону, і на цей час по лінії кордону не фіксувалося якихось нестандартних чи провокативних дій з боку суміжної території», – сказав Демченко.

Відповідаючи на уточнююче запитання, де білорусь може концентрувати свої сили, Демченко відповів, що до кордону з Україною це «десятки кілометрів».

«Ситуація там постійно відстежуються. Україна в стані війни, обороняється і тому посилює кордон, щоб не допустити повторне вторгнення», – запевнив пресофіцер ДПСУ. Проте Демченко зауважив, що білорусь постійно проводить навчання і перекидає свої сили. За його словами, це пов'язано з тим, що білоруська влада «підігрує» рф і робить все можливе, щоб України тримала частину своєї армії на цьому напрямку. Водночас речник ДПСУ не виключає того, що білорусь під виглядом навчання або під тиском рф концентрує певну кількість своїх підрозділів углибині своєї території.

25 серпня МЗС України з посиланням на дані розвідки повідомило, що білорусь стягнула до кордону з Україною свою армію та «вагнерівців» і проводить навчання у безпосередній близькості до Чорнобильської АЕС, а це створює загрози національній безпеці України та світовій безпеці загалом. У МЗС закликали білорусь відвести війська від кордону «на відстань, що перевищує дальність ураження наявних у РБ систем вогню».

Раніше невизнаний низкою країн президент білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його «змусили» перекинути до кордону з Україною майже «третину» своєї армії, оскільки Київ нібито розмістив біля кордону понад 120 тисяч військовослужбовців. За його словами, це сталося наприкінці червня – на початку липня, коли велася підготовка до параду у Мінську до Дня незалежності РБ.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: «Час не лікує»: у Луцьку відбулася акція за участю жінок з родин полеглих та безвісти зниклих захисників України.

Реклама Google

Telegram Channel