Курси НБУ $ 41.19 € 45.70
На Волині відзначили спортсменів, які представляли Україну на Олімпійських іграх у Парижі 2024

Кожен з вас – приклад для наслідування та мотивації.

Фото: Фейсбук.

На Волині відзначили спортсменів, які представляли Україну на Олімпійських іграх у Парижі 2024

29 серпня керівники області та Луцька зустрілися з волинськими спортсменами – учасниками Олімпійських ігор та їх тренерами

Загалом на XXXIII літніх Олімпійських іграх, що пройшли у Парижі Україна показала найкращий результат за останні 12 років, виборовши 3 золоті, 5 срібних та 4 бронзові медалі.

Про це повідомляють у Волинській обласній раді. 

Серед найкращих спортсменів світу були й семеро волинян, а саме: Марія Сахарук — легка атлетика (спортивна ходьба), Олена Собчук — легка атлетика (спортивна ходьба), Ірина Климець — легка атлетика (метання молота), Яна Беломоіна — велосипедний спорт (маунтенбайк), Марія Повх — веслування на байдарках і каное (байдарка одиночка), Іван Банзерук — легка атлетика (спортивна ходьба), Данило Даниленко — легка атлетика (естафета 4Х400 мікс).

Голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко вручив волинянам-олімпійцям грошові сертифікати на суму 50 тисяч гривень з обласного бюджету.

Голова облради, очільник регіонального осередку НОКУ Григорій Недопад зауважив, що внесок волинських олімпійців у загальну складову збірної України є важливим, адже наші спортсмени впевнено заявили про себе. Він висловив вдячність олімпійцям та їхнім тренерам за самовіддану працю, а також поділився своїми враженнями від перебування на відкритті Олімпійських ігор та на окремих стартах, де виступали, у тому числі, й волиняни.

«В нашій країні триває війна і чимало спортсменів були змушені тренуватися без своїх наставників, за кордоном і подекуди у несприятливих умовах, однак Олімпійській збірній України загалом вдалось показати дуже хороший результат у медальному заліку. Як державні функціонери ми розуміємо, що нам потрібно дбати про більш якісний медичний супровід наших спортсменів, про зміцнення тренувальних баз та загалом про гідну мотивацію та забезпечення спортсменів і тренерів, адже те, у яких умовах вони тренуються, проживають і взагалі працюють, відображається на результатах їх виступів. Тому, навіть не зважаючи на війну та обмежені бюджетні можливості, ми як керівники області будемо робити усе від нас залежне, щоб на Волині найперше спорт вищих досягнень завжди був у пріоритеті», - підкреслив він.

Почесними грамотами Волинської обласної ради та символічними подарунками НОКУ за високий рівень професійної майстерності, вагомий особистий внесок у розвиток спорту вищих досягнень та підготовку учасників Олімпійських ігор Григорій Недопад нагородив: Валентину Борисюк – Заслуженого працівника фізичної культури і спорту, Віктора Ковальова - заслуженого працівника фізичної культури і спорту, Заслуженого тренера України; Володимира Яловика - заслуженого працівника фізичної культури і спорту, Заслуженого тренера України, Романа Черкашина– заслуженого працівника фізичної культури і спорту, заслуженого тренера України, Миколу Калитку – майстра спорту міжнародного класу, Олега Вегнера - Заслуженого тренера України, Андрія Шевчука - заслуженого працівника фізичної культури і спорту, Заслуженого тренера України, Романа Повха - Заслуженого тренера України та Ігоря Сахарука – майстра спорту України міжнародного класу з легкої атлетики.

Мер Луцька Ігор Поліщук відзначив спортсменів спортивними годинниками Garmin.  

«Дякую за вашу участь у найпрестижніших спортивних змаганнях — Олімпійських іграх. Наш Луцьк був достойно представлений у цих змаганнях. Знаю, що для цього була пророблена титанічна праця над собою. Подальших вам успіхів та перемог в спорті та житті. Миру нашій державі!», - Ігор Поліщук.

Відзначили спортсменів спортивними годинниками Garmin.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Німецький благодійник привіз для ковельської лікарні спеціалізовані меблі.

Реклама Google

Telegram Channel