Курси НБУ $ 41.19 € 45.70
На Волині досліджують стічні води на наявність вірусів COVID-19 та грипу

За даними епіднагляду у Волинській області продовжує зберігатися тенденція до росту захворюваності на COVID-19.

Фото ілюстративне / facebook.com.

На Волині досліджують стічні води на наявність вірусів COVID-19 та грипу

У Волинській області з липня 2024 року впроваджено епідеміологічний нагляд за вмістом вірусів у стічних водах

В області визначено три точки для забору матеріалу. Фахівці відбирають проби води на віруси COVID-19 та грипу.

Про це інформує Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб в місті Луцьк.

Лабораторією ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ» за вказаний період проведено понад 50 досліджень, у 30 пробах виявлено вірус SARS-CoV-2, що відповідає епідситуації з даного захворювання. Вірусу грипу не виявлено.

Варто знати. Дослідження стічних вод на наявність SARS-CoV-2 та грип – це спосіб кількісно оцінити та зрозуміти їх загальну присутність у популяції. Аналізуючи господарсько-побутові стоки, можна виявити віруси ще до того, як вони почнуть масово поширюватись серед людей, і до постановки діагнозів у перших пацієнтів (адже виділення багатьох патогенів з організму починається за кілька днів до перших проявів хвороби). Оцінюючи вірусне навантаження SARS-CoV-2 чи грипу в стічних водах, можна оцінити реальну картину поширення інфекції в регіоні дослідження, включно з безсимптомними носіями і тими, хто не звернувся до лікаря.

Цей інноваційний вид епіднагляду запроваджений за всебічного сприяння проєкту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», що виконує міжнародна організація РАТН за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), у співпраці з Центром громадського здоров’я МОЗ України.

До відома волинян! За даними епіднагляду у Волинській області продовжує зберігатися тенденція до росту захворюваності на COVID-19.

За останній тиждень зареєстровано 668 лабораторно підтверджених випадків COVID-19 проти 486 за попередній тиждень, ріст на 37%. Захворіло 110 дітей проти 73. Госпіталізовано понад 70 осіб, із них четверта частина - діти. На минулому тижні від ускладнень COVID-19 помер чоловік старшого віку (71 рік) з Луцького району, мав супутні хронічні захворювання.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Викладачка з Волині отримала високу нагороду.

Реклама Google

Telegram Channel