Курси НБУ $ 41.19 € 45.70
Порошенко з Покровська закликав владу всі кошти військового збору і ПДФО передати армії

Разом - до перемоги!

Фото Європейська солідарність.

Порошенко з Покровська закликав владу всі кошти військового збору і ПДФО передати армії

Петро Порошенко, який знову привіз партію FPV-дронів та техніки для військових у Покровськ, закликав владу всі гроші з ПДФО та військового збору спрямувати виключно на забезпечення Сил оборони

Порошенко нагадав, що рівно 5 років тому розпочалася перша сесія Верховної Ради 9-го скликання. «Час підводити підсумки. Верховна Рада з перших місяців прославилася турборежимом з неякісними законопроєктами, або тими, що скасували реформи, які були проведені під час нашої каденції: децентралізації, антикорупційної інфраструктури, системи Прозоро для державних закупівель. Заборони російської церкви країна чекала довгих 5 років», – констатував Порошенко. 

«Сьогодні ми разом з командою знаходимося на покровсько – курахівському напрямку», – говорить лідер «Євросолідарності». Він наголосив – ситуація біля Покровська вкрай напружена, і зараз для порятунку міста мають бути сконцентровані всі ресурси та зусилля.

 

 «Запит номер один — це ударні дрони: їх треба сотнями, а подекуди тисячами. Сьогодні передаємо 200 штук бійцям 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гондзюка та на додачу 3 «Мавіки» та 2 зарядні станції. Ще 205 передаємо десантникам із 46-ї бригади разом із 2 станціями «Bluetti». Разом ці бригади у 2022 році мужньо визволяли Південь, зараз боронять донецькі степи», – говорить Петро Порошенко.

 

Ще 200 FPV, 3 «Мавіки», 6 шин на КАМАЗи та купольний РЕБ привезли 16 окремому мотопіхотному батальйону 58 бригади та спецпризначенцям Президентської бригади: свого часу вони тримали Бахмут та Авдіївку. 

150-му розвідбату привезли пересувну авторемонтну майстерню. Ще одну контейнерну майстерню отримав  7 армійський корпус швидкого реагування, до складу якого входять десантно-штурмові та аеромобільні бригади. Також військовим відвантажили більше 200 FPV-дронів, 6 «Мавіків», техніку для живлення і зв’язку та 5 квадроциклів для евакуації поранених.

 

 «Безумовно, Курськ дуже важливий, безумовно інші напрямки дуже важливі. Але я можу сказати, що доля цих місяців вирішується сьогодні в Покровську. І від того, чи будуть забезпечені наші військові чи ні, все залежить», – сказав Порошенко. «Я дуже хотів би, щоб тут, поруч зі мною, були представники ДССЗЗІ, які кілька місяців тому забрали кошти місцевих бюджетів, а відзвітували і поставили лише на 40%», – зауважив Петро Порошенко.

«Ми ставимо питання негайно повернути кошти. Вся сума воєнного збору і податки на доходи фізичних осіб від військових має зараховуватися на рахунки частин. Які швидко будуть купувати «Мавіки», FPV, важкі дрони, засоби розвідки, засоби РЕБ», – говорить пʼятий Президент.

 

 Він також обурився відсутності на Покровському напрямку необхідних фортифікаційних споруд: «ворог мав бути зупинений за десятки кілометрів від Покровська. Зупинений фортифікаційними спорудами, яких і тут немає. Вилучення ПДФО в місцевих громад було неефективним. Будівництво фортифікаційних споруд було з порушеннями». 

 

 «Я закликаю: зараз час нарешті продемонструвати єдність, бо країна в небезпеці. Ми переможемо. Але треба припинити втрачати людей. Треба припинити втрачати українську землю. І треба припинити втрачати час. Об’єднавшись, створивши коаліцію національної єдності в парламенті і уряд національної єдності, врятувати Україну, перемогти ворога і розвивати нашу державу», – переконаний Порошенко. 

Реклама Google

Telegram Channel