Курси НБУ $ 41.19 € 45.70
В останню путь провели пілота з Луцька Олексія Меся, який загинув під час аварії F-16

Вічна пам'ять Герою.

Фото NV.

В останню путь провели пілота з Луцька Олексія Меся, який загинув під час аварії F-16

Під час відбиття російського масованого комбінованого ракетно-авіаційного удару він встиг знищити три крилаті ракети та один ударний БпЛА

Український пілот Олексій Месь із позивним Мунфіш загинув під час аварії західного винищувача F-16 у понеділок, 26 серпня, повідомляє CNN із посиланням на джерело у Збройних силах України.

Командування Повітряних Сил підтвердило, що пілот Олексій Месь загинув.

«Захищаючи нашу країну, загинув льотчик Повітряних Сил Збройних Сил України Олексій Месь.

Він героїчно провів свій останній бій в небі. Двадцять шостого серпня Олексій під час відбиття російського масованого комбінованого ракетно-авіаційного удару знищив три крилаті ракети та один ударний БпЛА.

Олексій врятував українців від смертоносних російських ракет. На жаль, ціною власного життя.

 

 Олексій Месь був сильним і відданим воїном, висококласним льотчиком, лідером на землі і в небі, добрим другом, люблячим сином, батьком, чоловіком, патріотом своєї країни.

Двадцять дев’ятого серпня попрощатися з ним прийшли його побратими-льотчики, командири і підлеглі, друзі і колеги, сотні простих українців.

Шану з неба полеглому пілоту віддала пара винищувачів МіГ-29. Політ над процесією виконали бойові друзі Олексія. Наказом Головнокомандувача Збройних Сил України підполковнику Олексію Месю присвоєно військове звання полковник посмертно.

Ми втратили надійного друга і сильного воїна. Але НЕ втратили сили, волі і прагнення боротися, воювати і перемагати. В нашій справедливій справі ми помстимося ворогу за все і за всіх. Слава Україні! Героям Слава!», — йдеться в повідомленні.

 

 Джерело CNN повідомляло, що пілот Олексій Месь загинув, відбиваючи наймасштабнішу повітряну атаку Росії в понеділок, 26 серпня, пише NV.

Катастрофу F-16, за словами джерела, розслідують і для участі в розслідуванні запросять міжнародних експертів.

Український пілот з Луцька Месь Олексій Сергійович, 20 жовтня 1993 року був командиром ескадрильної підтримки — заступником командира операційної групи.

 

 

Telegram Channel