Закрийте у банках помідори з яблуками
Не робили ще таку закрутку? А – дарма: помідори виходять ароматними та солодкуватими, а яблука стають чудовою закускою!
Інгредієнти: 5 кг помідорів, 12 яблук, лимонна кислота, 300 г цукру, 100 г солі, 5 л води.
Приготування:
Помити і простерилізувати однолітрові банки.
1. Яблука вимити, очистити від насіння, розрізати на 4-8 частин.
2. Помити помідори, скласти разом із порізаними яблуками в банки. Додати по 1/3 ч. ложки лимонної кислоти.
3. Для маринаду додати у воду сіль і цукор, довести до кипіння.
4. Гарячий розсіл залити в банки, залишити на 5–10 хвилин. Злити воду назад в каструлю.
5. Закип’ятити і знову залити ним помідори в банках. Закрутити стерильними кришками. Перевернути горлечком до низу, закутати до повного охолодження.
Читайте також: Салат на зиму, в який ви… закохаєтесь.