Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
Волинські газовики «донатили тромбоцитами»

Здай кров – врятуй життя!

Фото: facebook.com.

Волинські газовики «донатили тромбоцитами»

Благодійну акцію «Твоя кров може воювати» організували втретє

17 працівників Волинської філії ТОВ «Газмережі» взяли участь у благодійній акції «Твоя кров може воювати», яку навесні започаткували на підприємстві критичної інфраструктури.

Про це йдеться на сайті Волинська філія «Газмережі».

Газовики здали 12 доз цільної крові (доза - 450 мл) і 5 працівників здали тромбоконцентрат для воїнів ЗСУ та колеги, який перебуває на лікуванні.

Хтось переміг страх перед першою донацією, а хтось систематично здає кров у «Волинському обласному центрі служби крові».

Уперше сьогодні адресно здали тромбоконцентрат двоє слюсарів Ратнівського відділення Волинської філії «Газмережі» Олександр Бащук і Василь Данилюк для колеги-слюсаря Миколи Понедільника, який перебуває на лікуванні в гематологічному відділенні Волинської обллікарні, приймає зараз курс хіміотерапії.

Чоловіки кажуть: приїхали з району до обласного центру, щоби допомогти товаришу, бо він завжди допомагав людям - працюючи водієм швидкої допомоги, і працюючи слюсарем на газорозподільному підприємстві.

У колективі донорів-газовиків Геннадій Сапунцов – Почесний донор України. Чоловік здав більше, ніж 80 доз цільної крові та близько 15 доз тромбоконцентрату. Після нічної зміни охоронник-військовий пенсіонер разом із колективом прийшов підтримати військових – «задонатив тромбоцити».

У війну потреба шпиталів у донорській крові надзвичайно велика, кажуть медики, від початку повномасштабного вторгнення вона зросла у десятки разів. Кров та її цінні компоненти вкрай необхідні на фронті та для лікарень і госпіталів.

IT-спеціаліст Руслан Нечипорук – любить спорт, дбає про своє здоров’я та втретє долучився до благодійної акції. Вперше «донатив тромбоцити». Ця процедура, до слова, триває 45 хв. Тромбоцитарну масу забирають в об'ємі приблизно 200 мл.

З відпустки вийшов і разом із колегами долучився до донації начальник відділу геоінформаційних систем Богдан Морозюк. Його батько добровільно в перші дні повномасштабного вторгнення рф пішов захищати Україну, її суверенітет і територіальну цілісність, відтоді Богдан систематично донатить свою кров, яка теж може воювати.

Цільну кров уперше в житті прийшли здати Ольга Самойліч, Яна Потапчук і Ольга Кателик. Враження в жінок позитивні, бо зробили добру справу та й сподобався їм медичний персонал обласного центру служби крові.

Валерій Гуцалюк сьогодні 39 раз завітав до обласного центру служби крові. «Донорство, каже газовик, це благородна справа, бо допомагає людям дати шанс на збереження життя».

Медики говорять, що одна здача крові (450 г) рятує щонайменше два життя. Здавати кров можна раз на два місяці, але не більше чотирьох разів на рік. Донор не має мати протипоказань і хронічних захворювань.

Медики «Волинського обласного центру служби крові» завжди раді донорам, щодня з 8:00 год до 13:00 год. Зараз вкрай важливим є збільшення запасів безпечної та якісної донорської крові, яка допомагає лікарям рятувати життя і військових, і цивільних громадян.

Дякуємо усім, хто долучився до цієї благородної справи та поділився своєю кров’ю з тими, хто цього зараз дуже потребує. Здай кров – врятуй життя!

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинські прикордонники оновили медичний пункт (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel