Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
На Волині «вандали» пошкодили залишки оборонних укріплень на території історичної спадщини

Збереження таких об'єктів має велике значення для нащадків.

Фото: Фейсбук.

На Волині «вандали» пошкодили залишки оборонних укріплень на території історичної спадщини

Зловмисники пошкодили оборонні залишки укріплень призамкової території Олицького замку

Ці укріплення є частиною культурної та історичної спадщини, яка зберігає пам'ять про минулі епохи.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Олицької селищної ради.

Збереження таких об'єктів має велике значення для нащадків, оскільки вони представляють не тільки архітектурну та історичну цінність, але й можуть бути важливим елементом для вивчення історії та культури.

Покарання за пошкодження чи знищення об'єктів культурної та історичної спадщини в Україні регулюється Кримінальним кодексом України. Основна стаття, що охоплює такі правопорушення, – це стаття 298 Кримінального кодексу України «Незаконне проведення пошукових робіт на об'єктах археологічної спадщини або знищення, руйнування чи пошкодження об'єктів культурної спадщини».

Згідно із цією статтею, передбачено такі види покарання:

1. Штраф – у разі незаконного проведення пошукових робіт або пошкодження об'єктів археологічної спадщини без спеціального дозволу. Розмір штрафу може варіюватися залежно від ступеня пошкодження.

2. Обмеження або позбавлення волі – у випадку умисного знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини, що мають значну історичну чи культурну цінність. Максимальний термін позбавлення волі може досягати до 5 років.

3. Конфіскація майна – у випадку, якщо правопорушення мало значні наслідки для історичної спадщини.

Покарання за пошкодження культурної спадщини є важливою частиною охоронного механізму держави, спрямованого на збереження національного надбання для майбутніх поколінь.

«Шановні жителі громади! Звертаємося до вас із важливим проханням – зберегти нашу культурну та історичну спадщину. Наша земля зберігає пам’ять про минулі покоління, їхні досягнення та труднощі, і саме ми несемо відповідальність за те, щоб ці унікальні об’єкти залишилися для наших нащадків», – йдеться у повідомленні.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel