Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
Всеукраїнський день картоплі відбувся на Волині – приїхало 5 країн

Вісім селекційних компаній з України, Німеччини, Нідерландів, Франції і Данії представили 65 нових і перспективних сортів картоплі. 

Фото Управління агропромислового розвитку Волинської ОВА.

Всеукраїнський день картоплі відбувся на Волині – приїхало 5 країн

30 серпня 2024 року на базі фермерського господарства « Еко Тур», що у селі Козин Луцького району, Волинської області відбувся Всеукраїнський день картоплі POTATO UKRAINE 2024

     Вісім селекційних компаній з України, Німеччини, Нідерландів, Франції і Данії представили 65 нових і перспективних сортів картоплі.  Учасники заходу мали можливість ознайомитись з технологічними особливостями спрямованими на посилення стресостійкості  картоплі, було окреслено шляхи подолання викликів і проблемних моментів у картоплярстві. Також було організовано польову експозицію пропозицій від фірм із забезпечення засобами для вирощування картоплі, її доробки і складування, інформує Управління агропромислового розвитку Волинської ОВА.

     На конференційній частині учасникам заходу було презентовано  проекти із зберігання, переробки  та реалізації картоплі, формування груп виробників та їх кооперації. Детально ознайомлено з технологічними нюансами вирощування картоплі, та іншими питаннями які є актуальними як для волинських картоплярів, так і картоплярів з інших регіонів України.

 

 

 

Реклама Google

Telegram Channel