Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
Удар КАБами по Харкову: загинули 5 людей, 47 поранено

Черговий злочин росіян.

Фото Цензор.НЕТ.

Удар КАБами по Харкову: загинули 5 людей, 47 поранено

Зеленський закликає Захід дозволити бити по російських аеродромах!

Внаслідок удару РФ по Харкову загинула дитина, також відомо про ще 4 загиблих.  47 людей поранено.

Про це повідомив міський голова Ігор Терехов, передає Цензор.НЕТ. «У Немишлянському районі окупанти вбили дитину прямо на дитячому майданчику. Дівчинку. Ще мінімум троє людей у цьому районі поранені. В Індустріальному районі у палаючій багатоповерхівці вже двоє загиблих», - йдеться в повідомленні. 

«Внаслідок ворожих ударів по Харкову вже 28 поранених. Медики продовжують працювати на місцях влучань», - написав глава ОВА Олег Синєгубов  Станом на 17:20 відомо про 5 загиблих. Пізніше Синєгубов повідомив, що кількість постраждалих зросла до 47. Він розповів, що 20 травмованих людей внаслідок обстрілу Харкова перебувають тяжкому чи вкрай тяжкому стані. Є постраждалі з ампутаціями.

Перед цим Синєгубов розповів, що ворог влучив у 5 локацій:

  • Індустріальний район, 12-поверховий будинок. Тут пошкоджені 5 автомобілів, три людини загинули.
  • Центральна частина міста. Влучання в землю, загоряння трави.
  • Індустріальний район. Загинула 14-річна дівчина, є ще четверо постраждалих.
  • Слобідський район. Влучання в складську будівлю. Двоє потерпілих
  • Слобідський район. Пошкоджені три будинки. Постраждали шестеро людей. 

Західні партнери мають дозволити Україні бити наданою зброєю по російських аеродромах. У такому разі ударам, як сьогодні по Харкову, вдалося б запобігти. Про це заявив президент України Володимир Зеленський укоментуюючи обстріл Харкова. «Удар, якого не було б, якби наші Сили оборони мали здатність знищувати російську військову авіацію там, де вона базується. Нам потрібні сильні рішення партнерів, щоб зупинити цей терор. Це цілком справедлива потреба», – зазначив президент.

Він додав, що немає жодної раціональної причини обмежувати українських захисників в обороні від росіян. Також глава держави звернув увагу, що Україні потрібні далекобійні можливості та виконання домовленостей щодо протиповітряної оборони, оскільки від цього залежить порятунок життів.

Реклама Google

Telegram Channel