Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
Зеленський вимагає відставки керівника Укренерго - ЗМІ

Володимир Кудрицький.

Фото: Відкриті джерела.

Зеленський вимагає відставки керівника Укренерго - ЗМІ

Президент України Володимир Зеленський на засіданні Ставки Верховного головнокомандувача вимагав у голови правління НЕК «Укренерго» Володимира Кудрицького написати заяву про звільнення за власним бажанням

Зеленський вважає Кудрицього винним у тому, що не були завершені захисні конструкції навколо підстанцій системного оператора. Це нібито призвело до перебоїв із постачанням електрики після комбінованого масованого обстрілу 26 серпня, повідомляє Forbes Україна з посиланням на власні джерела.

Про це пише Gazeta UA. 

Водночас Кудрицький відмовився писати заяву про звільнення. Тепер рішення щодо його відставки має ухвалити наглядова рада компанії.

Слід зазначити, що попри бажання основного акціонера (100% акцій Укренерго перебувають у сфері управління Міністерства енергетики України - Gazeta.ua) домогтися відставки Кудрицького, йому вдавалося уникнути цього, завдяки підтримці міжнародних партнерів України, а також половини наглядової ради.

Наразі до складу НЕК «Укренерго» входять Педер Андреасен, Даніель Доббені, Роман Піонковскі - незалежні члени, Юрій Токарський, Олександр Баранюк, Юрій Бойко - представники держави. Рішення про відставку голови правління ухвалюється більшістю голосів

Директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко в коментарі виданню зазначив, що звинувачення на адресу Кудрицького є безпідставними. Він пояснив, що Енергоатом і Укргідроенерго мають такі ж проблеми. Він також зазначив, що в разі ухвалення наглядовою радою компанії рішення про відставку голови Укренерго, «про незалежність наглядових рад в українських державних компаніях можна забути».

НЕК «Укренерго» визнало російську атаку на об'єкти енергетики 26 серпня наймасштабнішою з початку війни. Російські окупанти випустили по території України 127 ракет і 109 ударних безпілотних літальних апаратів, з них 102 ракети і 99 БпЛА збито.

Як прокоментував перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКП Олексій Кучеренко наслідки атаки, єдина енергосистема України зберегла свою цілісність, попри відчутні ураження деяких енергооб'єктів.

Олександр Кудрицький призначений головою правління Укренерго у серпня 2020 року. До цього очолював компанію в якості в.о. голови правління, а раніше обіймав посади першого заступника голови правління, заступника директора з інвестицій.

До призначення в Укренерго Кудрицький працював директором з розвитку в Укртранснафта.

Читайте також: «Зеленський звільнив Миколу Олещука з посади командувача Повітряними силами ЗСУ».

Реклама Google
 

Telegram Channel