Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
Южаніна: 5% військового збору – це завелике навантаження для легального бізнесу

Ніна Южаніна.

Волинь-нова

Южаніна: 5% військового збору – це завелике навантаження для легального бізнесу

Народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Ніна Южаніна під час брифінгу заявила, що збільшення військового збору до 5% стане надто великим навантаженням на легальний бізнес

«Насправді до 5% – це дуже висока ставка на всі види доходів, тому що білі доходи точно підуть в тінь, бо кожне навантаження на фонд оплати праці призводить лише до таких наслідків. Це – аксіома.  Дуже важливо, що військовий збір буде братися з підприємців на спрощеній системі оподаткування. Навіть якщо це фіксована ставка – 800 грн, це 10% від мінімальної заробітної плати щомісяця. Але серед ФОПів багато таких, які не працюють, які не мають доходу або волонтерять. А четверта група – це взагалі наші сімейні, домашні фермерські господарства, де просто людина обробляє свій город, намагається утримати родину і продати певну продукцію», – зауважила Южаніна.

Вона наголосила, що запропоновані нововведення підривають авторитет держави і здатність її знаходити правильні рішення, грають проти об’єднаних дій на підтримку ЗСУ.

«Знайшли найпростіший для влади і найскладніший для людей шлях, знову все за рахунок людей. А цей рахунок немаленький. До кінця року люди мають заплатити 30 млрд грн., а в наступному році люди мають заплатити 114 млрд грн. За рахунок звичайних українців», – застерігає депутатка.

Вона говорить – проблеми в енергетиці та безпекова складова і без того тиснуть на підприємців, які вже думають про релокацію своїх потужностей за кордон. «Енергетична криза, вартість одного генераторного кВт і безпека життя працівників багатьох наштовхнула на питання, як далі продовжувати діяльність в Україні. Сьогодні очікування песимістичні, тому що на порозі зима. З першого вересня піднімається акцизний податок на пальне. А з першого жовтня будуть запропоновані ці податкові ініціативи. І все це стосується простого громадянина, це все за рахунок його доходів», – говорить Южаніна.

За словами Ніни Южаніної, уряд має спочатку обґрунтувати реальні потреби бюджету, бо цифра щоразу змінюється. Потім треба провести секвестр нецільових видатків, а це десятки мільярдів гривень. Навести порядок на митниці і в торгівлі підакцизними товарами, у гральному бізнесі тощо. І тільки після цього шукати додаткові джерела надходжень до бюджету за рахунок підвищення податків на доходи людей.

Реклама Google

Telegram Channel