Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
Щоб вшанувати пам'ять чоловіка-Героя з Волині, Анастасія Бокій приїхала з маленьким сином на забіг із Рівного до Луцька

Команда волинських вогнеборців заслужила на особливі оплески.

Фото – ДСНС Волині.

Щоб вшанувати пам'ять чоловіка-Героя з Волині, Анастасія Бокій приїхала з маленьким сином на забіг із Рівного до Луцька

«Він не побачивши сина, пішов нас захищати...»

Сьогодні в обласному центрі Волині всьоме відбувся забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» в знак пам’яті про Захисників, які загинули на війні та у знак підтримки військовослужбовців, які захищають нашу державу від російської агресії.

Учасники пробігли 1 200 метрів: ця дистанція не спортивна, а символічна, зазначив у коментарі «Суспільному Луцьк» керівник департаменту культури молоді та спорту Волинської облдержадміністрації Олександр Хвіщук.

Щоб долучитися до патріотичного забігу учасники подавали заявки онлайн, а ті, хто не встигнули, зробити це заздалегідь, реєструвались на місці. В акції взяли участь понад 700 людей, де наймолодшому учаснику виповнився рік, а найстаршому – 65.  

Маршрут пролягав через Театральний майдан – проспект Волі – перехрестя на вулиці Шопена та у зворотньому напрямку.

Перед забігом хвилиною мовчання вшанували полеглих захисників, священники відправили панахиду.

Фото – ДСНС Волині.
Фото – ДСНС Волині.

 Серед учасників патріотичного забігу були понад двадцять рятувальників, деякі з них бігли у повному бойовому спорядженні, а начальник 1 ДПРЧ міста Луцька Дмитро Журавський традиційно біг уключеним в апарат на стисненому повітрі. У такому екіпіруванні, розповів рятувальник, він гасив пожежу, яка сталась у Луцьку в житловому будинку 26 серпня внаслідок обстрілів рф.

Фото – ДСНС Волині.
Начальник 1 ДПРЧ міста Луцька Дмитро Журавський традиційно біг уключеним в апарат на стисненому повітрі. Фото – ДСНС Волині.

 «Так ми працюємо в бойових умовах. Орієнтовна вага 16 кг апарат, і бойовий одяг до 4 кг. На мені 20 кг зайва вага, при якій пожежники працюють на надзвичайних ситуаціях», – сказав вогнеборець.

 Фото – ДСНС Волині.Фото – ДСНС Волині.

 Фото – ДСНС Волині.Фото – ДСНС Волині.

Фото – ДСНС Волині.Фото – ДСНС Волині.
Фото – ДСНС Волині.Фото – ДСНС Волині.

Наймолодший учасник забігу – однорічний син загиблого волинського воїна Віталія Бокія, який біг на маршруті 1,2 кілометра з мамою. Їхній фініш присутні зустріли оплесками. Дружина військовослужбовця Анастасія Бокій розповіла: мешкає нині в Рівному, але приїхала з сином до Луцька, аби пробігти в пам’ять про чоловіка. 

Анастасія Бокій. Фото – «Суспільне Луцьк».
На роках у мами Анастасії Бокій – наймолодший учасник забігу, син Героя Віталій Віталійович Бокій. Фото – «Суспільне Луцьк».

Він не побачивши сина, пішов нас захищати. Він – Герой.

Віталію Бокію навіки залишилось лише 32 роки...
Віталію Бокію навіки залишилось лише 32 роки... Фото – «Суспільне Луцьк».

  «Він не побачивши сина, пішов нас захищати. Він – Герой. Ми мусили віддати йому честь, і він заслуговує більшого. Це найменше, що ми можемо для нього зробити. Наш син – маленький Віталій, якій названий на честь свого тата», – сказала жінка.

Відео із забігу – «Суспільне Луцьк»:

Читайте також: «За що поліг батько, якщо його дитина сидить без світла й води?».

Реклама Google

Telegram Channel