Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
За смертельні удари по Україні путін «розплатився» з Кім Чен Ином породистими кіньми

Кім Чен Ин, на фото із дочкою Джу-Ае у 2019 році, любить їздити верхи, зокрема на орловських рисаках.

Фото із сайту thetimes.com.

За смертельні удари по Україні путін «розплатився» з Кім Чен Ином породистими кіньми

Горітимуть вони обоє у пеклі!

Правитель росії володимир путін відправив лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину 24 коні породи орловський рисак в якості часткової оплати за артилерійські снаряди для війни проти України.

Про це інформує «Українська правда» з посиланням на The Times.

Як зазначає видання, Кім Чен Ин отримав нову партію коней з росії, що стало останньою ознакою зростаючого зближення між північнокорейським лідером і путіним.

Згідно з повідомленням ветеринарної служби Приморського краю, який має залізничне сполучення з Північною Кореєю, минулої неділі через вузький сухопутний кордон було перевезено 24 коні – 19 жеребців і п'ять кобил.

Орловські рисаки відомі як улюблена порода Кіма, саме на таких конях він постає на пропагандистських зображеннях, поширюваних режимом КНДР. Тридцять коней цієї породи також були відправлені до Пхеньяну в 2022 році.

Південнокорейські ЗМІ повідомили, що нова партія коней є частиною оплати за північнокорейські артилерійські снаряди, відправлені російським військовим для використання проти України.

Реклама Google

The Times зазначає, що після підписання в червні путіном і Кімом «всеосяжної угоди про партнерство» того ж місяця північнокорейський лідер подарував путіну пару собак місцевої породи пхунсан, згідно з державним ЗМІ ЦТАК. У серпні путін відповів взаємністю, відправивши до Північної Кореї 447 кіз.

Як ідеться в матеріалі, незважаючи на те, що країна розробила ядерну зброю та балістичні ракети, Північна Корея також інвестує в одну з найстаріших військових технологій у світі – мережу кінних військових частин. Офіційні торгові звіти показали, що країна витратила щонайменше 600 тисяч доларів на породистих коней, імпортованих з росії в період між 2020 і 2023 роками.

При цьому їхнє значення для Кіма радше символічне, ніж військове: коні відіграють важливу роль у культі особистості, який він створив навколо себе та своєї родини.

Читайте також: Трамп заявив, що батьком прем’єра Канади Трюдо є… Фідель Кастро.

Telegram Channel