Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
На Волині студенти виготовляють дрони, які відправлять на передову

Софія Руднєва та Юліан Головчук показують яскравий приклад, як можна кувати Перемогу в тилу.

Фото із сайту «Суспільне Луцьк».

На Волині студенти виготовляють дрони, які відправлять на передову

Безпілотні апарати роблять відповідно до потреб військових

На Волині двоє підлітків почали збирати дрони, що здатні нести 3 кілограми вибухового заряду.

Безпілотні апарати роблять відповідно до потреб військових: апарати повинні мати кріплення для навантаження та літати впродовж 25 хвилин.

Про це «Суспільному Луцьк» розповіла 17-річна Софія Руднєва з Сєвєродонецька, котра разом із 17-річним Юліаном Головчуком з Луцька збирають безпілотники задля перемоги України.

Перший дрон, котрий поїхав на Покровський напрямок, дівчина створила в рамках своєї наукової роботи. Наступні чотири дрони також відправили для бійців на Донеччину. Нині ж квадрокоптери, над якими працюють, усі дрони після тестування будуть відправлені воїнам Луганського прикордонного загону.

Зараз Софія створює квадрокоптер – дрон із чотирма двигунами – разом із лучанином Юліаном Головчуком. Хлопець розповів, що цьогоріч переміг на міжнародній олімпіаді геніїв, зробивши робота, що збирає сміття. Зі слів студента, дрон обладнаний камерою нічного бачення та відеопередавачем, який захищений від РЕБа.

Дрон обладнаний камерою нічного бачення та відеопередавачем, який захищений від РЕБа.

Для старту роботи над коптерами Софія Руднєва оголосила збір грошей у соцмережах. З її слів, за вісім днів люди задонатили 86 тисяч гривень: ці кошти витратили на купівлю комплектуючих, з яких зберуть 8 дронів.

За словами інструктора навчально-рекрутингового центру «Volyn Falcons» Олега Пономаренка, Софія та Юліан надали їм фактично ідеальні виготовлені безпілотники. Як додав інструктор з FPV-пілотування, маленький дрон, вартість якого до 25 тисяч гривень, може знищувати техніку, яка коштує мільйони гривень.

Детальніше про молодих волонтерів – у публікації і відеосюжеті на «Суспільному Луцьк»:

Читайте також: На Волині громада показала чудовий приклад усій Україні.

Реклама Google

Telegram Channel