Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
Ліцеїстами-крутянинами стануть представниці прекрасної половини людства

Тепер вони освоюватимуть військові професії нарівні з юнаками.

Фото – Львівська обласна рада.

Ліцеїстами-крутянинами стануть представниці прекрасної половини людства

У львівському Ліцеї імені Героїв Крут вперше в історії розпочали навчання дівчата 

Сьогодні, 31 серпня, відбулися урочистості з нагоди початку нового навчального року у Львівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут. 

Про це повідомила пресслужба Львівської облради. 

У 2024 році в комунальний заклад Львівської обласної ради «Ліцей імені Героїв Крут» вступило 199 ліцеїсти з 23 областей України.

У 10 ліцеїстів батьки загинули під час бойових дій, пропали безвісти або перебувають у полоні, 9 ліцеїстів – внутрішньо переміщені особи з Донецької, Херсонської, Запорізької, Харківської, Київської областей та АР Криму.

У майже 40% ліцеїстів батьки проходять службу в Збройних Силах України або підрозділах сектору оборони, абсолютна більшість – учасники бойових дій. 

Особливість цьогорічного вступу – перший прийом на навчання у 10 клас дівчат, для яких було створено відповідні умови проживання. 

Особливість цьогорічного вступу – перший прийом на навчання у 10 клас дівчат, для яких було створено відповідні умови проживання. 

 Участь в урочистій церемонії взяли депутати Львівської обласної ради, представники влади, військові, випускники ліцею, батьки, педагоги, капелани, гості. 

На початку заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять випускників ліцею та усіх полеглих Героїв у російсько-українській війні. 

Начальник ліцею Юрій Гусар у своєму вітальному слові подякував батькам за виховання та вибір своїх дітей. 

«Бути ліцеїстом-крутянином – це велика честь і велика відповідальність, але я впевнений за роки навчання ви станете найкращими. Вами будуть гордитися не лише ваші командири та педагоги, але й ваші рідні, адже у нас створені найкращі умови для здобуття знань та фізичної підготовки. Цього року ми відкриваємо нову сторінку нашого ліцею – у нас вперше навчатимуться найкрасивіші, найрозумніші дівчата, які, переконаний, стануть прикладом для інших», – зауважив Юрій Гусар. 

Опісля за традицією відбулося урочисте вручення шевронів ліцеїста-крутянина. 

Фото – Львівська обласна рада.
«Бути ліцеїстом-крутянином – це велика честь і велика відповідальність». Фото – Львівська обласна рада.

 Також для ліцеїстів перший урок провели випускники та друзі ліцею-військовослужбовці, які пройшли фронт, окопи, ті, хто своїм життєвим прикладом демонструє відданість присязі. 

Роксолана ВИШНЕВИЧ.

Читайте також: Діти військових з Волині побували на екскурсії у ліцеї імені Богуна.

Telegram Channel