Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
На Волині велелюдно відбувся  фестиваль повстанської та стрілецької пісні «За волю України» (Фото)

Фестиваль об'єднав до 400 учасників і глядачів з різних куточків Волині.

Фото: Facebook.

На Волині велелюдно відбувся фестиваль повстанської та стрілецької пісні «За волю України» (Фото)

Дійство відбулося 1 вересня, у 85-і роковини від початку Другої світової війни, на території Новозагорівського монастиря

Фестиваль організували Волинський обласний науково-методичний центр культури за підтримки Департаменту культури, молоді та спорту Волинської ОДА та Локачинської селищної ради.

Про це повідомляє Департамент культури, молоді та спорту Волинської ОДА.

«Фестиваль об'єднав до 400 учасників і глядачів з різних куточків Волині, аби вшанувати 81-у річницю бою між загонами Української повстанської армії та німецькими окупантами, які значно переважали в силі. Цей бій біля села Нового Загорова відбувся 8-11 вересня 1943 року, оскільки територія Загорівського монастиря була стратегічним місцем, де перетиналися шляхи УПА з сусідніх областей.

44 молодих бійці УПА дві з половиною доби тримали бій проти понад 1500 бійців німецьких військ, маючи один міномет та чотири кулемети. За дорученням директора профільного Департаменту Олександр Хвіщук участь в дійстві взяла та нагородила учасників дипломами заступник директора - начальник управління культури Департаменту культури, молоді та спорту Тетяна Дудар.

Присутні на фестивалі вшанували пам'ять загиблих бійців УПА та українських воїнів, які віддали своє життя у війні із рашистськими загарбниками, що триває зараз. Пісні, які лунали зі сцени, повертали в історичне минуле і нагадували про воєнне сьогодення.

Вивчаймо свою історію, пам'ятаймо минуле, бо без цього не буде щасливого майбутнього.

Слава Україні! Героям Слава!» - йдеться у повідомленні.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 
 
 
 
 

Читайте також: «117-річна пані: «Не плачте, я не люблю сліз».

Реклама Google
 

Telegram Channel