Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
У громаді на Волині з’явився добровільний пожежний загін

Цей добровільний підрозділ обслуговуватиме населені пункти Ківерцівської громади.

Фото: kivrada.gov.ua.

У громаді на Волині з’явився добровільний пожежний загін

Під завісу літа, коли триває надзвичайно спекотна та посушлива погода, у Ківерцівській громаді відбулася знакова подія – у селі Озеро розпочав роботу добровільний пожежно-рятувальний загін

Необхідне спорядження для цього підрозділу забезпечила Благодійна організація «Благодійний фонд «Шведський центр допомоги». Зокрема добровольці-рятувальники з Озера отримали на озброєння пожежно-рятувальний автомобіль та пожежну автодрабину, комплекти спеціального обладнання, бойовий одяг і захисне спорядження.

Про це інформують у Ківерцівській міській раді.

Почесними гостями на відкритті були Ківерцівський міський голова Олександр Ковальчук та його заступник Юрій Тананайський, начальник ГУ ДСНС України у Волинській області Мирослав Дем’янчук, його перший заступник Сергій Демидюк, голова Благодійного фонду «Шведський центр допомоги» Сергій Порохнавець.

Розпочалися урочистості спільним виконанням Державного Гімну України та вшануванням Хвилиною мовчання пам’яті кожного, хто віддав найцінніше – своє життя в нинішній війні – рятувальників, військових, волонтерів та мирних жителів.

Міський голова Олександр Ковальчук привітав таку ініціативу, зазначивши:

«Створення добровільної пожежної команди є надзвичайно актуальним завданням сучасності, бо безпека мешканців населених пунктів є нині в пріоритеті кожної громади. Основними завданнями цієї служби є гасіння пожеж, рятування людей та надання допомоги в ліквідації аварій, катастроф, стихійного лиха, а також здійснення заходів із попередження пожеж, збереження життя, здоров'я та матеріальних цінностей людей. Тож цей добровільний підрозділ обслуговуватиме населені пункти Ківерцівської територіальної громади».

Вітаючи рятувальників-добровольців, начальник ГУ ДСНС України у Волинській області Мирослав Дем’янчук зауважив:

«Професія рятувальника входить до п'яти найнебезпечніших професій у світі. Врятовані люди, тисячі успішно ліквідованих пожеж, наслідків аварій та стихійного лиха, попередження різного виду надзвичайних ситуацій – найяскравіше підтвердження безумовної важливості цієї професії. Тому дуже тішить, що у Ківерцівській громаді є люди, які добровільно зголосилися допомагати іншим у боротьбі з вогняною стихією, у створенні безпечних умов проживання в населених пунктах громади. Люди, які готові кинути всі свої справи на час виклику, аби врятувати чиєсь життя».

Мирослав Дем’янчук також нагородив гравертонами керівника Шведського фонду та керівника Благодійної організації «Шведський центр допомоги» та вручив Подяку Головного управління за сприяння в розвитку пожежно-рятувальних підрозділів Волинської області засновнику Благодійного фонду «Новий Заповіт» та «Відкриті двері», благодійнику і меценату, Слоан Джеймсу та голові Благодійного фонду «Шведський центр допомоги» Сергію Порохнавцю.

Потому всі оглянули пожежно-рятувальну техніку.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині через необережне поводження з вогнем горіли сухостої.

Реклама Google

Telegram Channel