Курси НБУ $ 41.06 € 45.50
На Волині в останній день літа змагались юні риболови (Відео, фото)

Традиційні щорічні дитячі змагання зі спортивної риболовлі за Кубок Luchesk Junior Fishing цьогоріч пройшли уже вчетверте.

Фото: Катерини Шанюкевич.

На Волині в останній день літа змагались юні риболови (Відео, фото)

Неподалік Луцька серед мальовничої волинської природи зібрались юні риболови позмагатись за звання кращого

Спілкування з однодумцями, азарт, позитивні емоції цього дня переповнювали учасників та їхніх батьків. Це був час не лише повправлятись у ловлі риби, а й насолодитись сімейним відпочинком та відмінно провести останній день літа перед початком навчального року.

Традиційні щорічні дитячі змагання зі спортивної риболовлі за Кубок Luchesk Junior Fishing цьогоріч пройшли уже вчетверте. Захід відбувся на березі водойми серед лісу, що поблизу села Гаразджа. Цього дня затяті юні риболови прокинулися раненько і вдосвіта зустрічали сонце зі снастями та бадьорим настроєм біля води. Серед 56-ти учасників різного віку були ті, хто уже не вперше приїжджає на турнір, а були і новачки. З-поміж хлопців – семеро дівчаток. Своїх дітей підтримували рідні.

Отож ранок розпочався метушливим ажіотажем із налаштування до самого процесу: знайомство з водоймою, замішування підкормки, підготовка наживок, перевірка вудочок… Після урочистого відкриття й жеребкування усі учасники розходяться вздовж берега у свої сектори. І згодом, після сигналу старту, починають ловити рибу.  Батьки – поряд: навчають, вболівають, підказують: «Давай-давай, підсікай, тягни. Є, перша рибка. Те, що треба…»  Серед уловів – плітка, уклія та червонопірка.

Старші учасники відмінно справляються самі. Як от 14-річний Денис Білевич. Вправно кидає підкормку, закидає вудку, за трохи починається кльов і Денис вихоплює невеличку плітку.  Хлопець каже, що ловить рибу з 6-ти років. Захоплення це перейняв від батька, з яким змалечку залюбки ходить рибалити на Стир. 

Мар’яні Мельничук – 9 років. Поряд із дівчинкою – тато Олег. Вона вперше на змаганнях. А її брат Денис – уже вдруге. У ловлі риби Мар’яна теж новачок і їй дуже подобається.  

А 9-річна Ілларія бере участь уже кілька років поспіль. Юна любителька риболовлі захоплено розповідає, що часто вудить рибу з татом на дачі. Там навчилась рибалити і на човні, і з берега, уміє і на спінінг, і на фідер, і на поплавок. Вправний риболов також її старший брат. Тож не дивно, що й у дівчинки з’явилось таке неординарне та активне хобі.

Загалом дитячі спортивні риболовні змагання відбуваються за усіма правилами та регламентом: чітко визначені за часом два тури, після яких – зважування улову, підбиття суми балів за місцями, зайнятими у кожному турі. Змагання відбуваються у двох вікових категоріях – до 10 років, та 11-15 років.   

Організатор Кубку Luchesk Junior Fishing – спортсмен-риболов, керівник дитячого напрямку Волинської федерації риболовного спорту – Павло Хвас. Він також входить до складу української збірної та щороку представляє Україну на світових зимових змагання з підльодної ловлі риби на мормишку. Цього року на Чемпіонаті Світу в Монголії збірна України виборола бронзу, а в індивідуальному заліку волинянин Павло став першим у світовому рейтингу.

Організатор змагань розповів, що цього року у турнірі – найбільша кількість учасників.

«Ми раді, що з кожним роком бажаючих стає більше. Це свідчить про те, що  підростає надійна зміна спортсменів-риболовів. Мета цих змагань – не тільки пропагувати здоровий спосіб життя серед дітей, коли вони можуть покинути на день свої гаджети, а й чудово відпочити на лоні природи із сім’єю, поспілкуватись з однодумцями, відволіктись на трохи від тривожних сьогоднішніх реалій», – каже Павло.

Змагання мають також благодійну мету. Як і щороку під час заходу проводяться безпрограшні лотереї та влаштовуються ярмарки, аби зібрати кошти для важкохворих діток, якими опікується луцький благодійний фонд «З Богом у серці».

У перерві між турами учасників та гостей дійства частували смачним гарячим козацьким кулішем, звареним у казані на відкритому вогні та запашним холодним луцьким квасом.

За безпекою спостерігали працівники ДСНС, які усіх охочих люб’язно катали на моторному рятівному човні.

Дитячі риболовні змагання активно підтримали спонсори і меценати. Тож після фінішу на усіх учасників чекали гарні та цінні призи. Окрім перших місць були також цікаві номінації: «За впійману найбільшу рибину» нагороджені: 11-річний Даниїл Лахович та 10-річний Назар Осіюк, «Наймолодший учасник», яким став Святослав Шевчук (у серпні йому виповнилось 6 років), «Найкращий результат серед дівчаток» був у 9-річної Юлії Шахновської та 11-річної Анастасії Павлюк. Хоча дівчат взяло участь небагато, але своїми результатами здивували. Адже в молодшій віковій категорії дві дівчинки посіли призові місця.

Так, бронзу виборола 9-річна Ілларія Бєлая, срібло – 6-річний Владислав Маліков, а золотою призеркою стала – 7-річна Лукія Поліщук.

Серед старшої вікової категорії місця розділились так: трєтю сходинку зайняв Лука Бохонко (11 років), другу – Іван Шуєв (15 років), першим став Михайло Петринюк (14 років).

 
 
 

 

 

Любов ВОЛИНЮК

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У місті на Волині змагались спортсмени-мотоциклісти (Відео)

Реклама Google

Telegram Channel