Курси НБУ $ 41.10 € 45.46
У Луцьку до Дня знань організували майстерку ментального здоров’я

Захід у Луцьку охопив понад 200 дорослих та дітей.

Фото: Фейсбук.

У Луцьку до Дня знань організували майстерку ментального здоров’я

У перший день осені усю Волинь об’єднала спільнодія Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»

Зокрема, в обласному центрі провели атракції для дітей та дорослих.

Участь у них взяли також заступниця голови Волинської ОДА Мирослава Якимчук та регіональна координаторка програми «Ти як?» Наталія Коструба, – розповіли у Волинській ОВА.

З нагоди Дня знань усім зацікавленим шкільні психологи департаменту освіти Луцької міської ради презентували новітні сервіси у системі освіти. Представники та волонтери «Луцький Центр Здоров‘я» проінформували та застерегли дітей і батьків щодо наслідків шкідливих звичок.

Також фахівці Центру життєстійкості «Fox house» провели майстер-класи з плетіння патріотичних браслетів, аквагриму для діток, арт-терапію «Розмалюй своє життя радістю» та практичні занятті із ліпки «Ліпимо свої мрії разом». Водночас батьки отримали нові знання та навички щодо турботи про ментальне здоровʼя.

Бібліотекари обласної книгозбірні для юнацтва організували лавандову майстерку та спільно із відвідувачами взяли участь у вікторині «Сторінками казок».

«Простір Для Дітей», особливе місце сили для батьків, які виховують дітей з інвалідністю, надавали підтримку родинам та психологічні консультації фахівців, зокрема дефектолога та педагога. Також на локації відбувались різноманітні ігри для дітей з особливими освітніми потребами.

Представники Національної поліції у Волинській області ознайомили дітей з правилами безпечної поведінки, а працівники патрульної поліції провели для діток інтерактивні заняття, що викликало багато емоцій та вражень в учасників.

«Такі заходи важливі тим, що до серйозних тем залучаються і батьки, і діти. Через ігри та неформальне спілкування кожен може отримати нові знання, розраду чи підтримку. Дізнатись, де нададуть допомогу, коли в ній виникне потреба. Як впоратись зі своїми емоціями і допомогти із цим своїм рідним», – відзначила заступниця голови Волинської ОДА Мирослава Якимчук.

Захід у Луцьку охопив понад 200 дорослих та дітей, аналогічні події також відбулись і в інших населених пунктах області.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У найбільшій сільській школі Волині відлунав перший дзвоник.

Реклама Google

Telegram Channel