Курси НБУ $ 41.10 € 45.46
Президент Тайваню пропонує Китаю відібрати у РФ історичні землі на Далекому Сході

Президент Тайваню Лай Цінде.

Фото Главком.

Президент Тайваню пропонує Китаю відібрати у РФ історичні землі на Далекому Сході

«Чому б не повернути окуповані Росією землі, підписані за Айгунським договором? Росія зараз перебуває в найслабшому становищі»

Президент Тайваню (Китайський Тайбей – острівна держава з обмеженим міжнародним визнанням – РЕД.) Лай Цінде запропонував Китаю відібрати у Росії «історичні» землі Далекому Сході. За його словами, якщо претензії Пекіна на Тайвань стосуються територіальної цілісності, то він також повинен повернути землі, передані Росії останньою китайською династією в 19-му столітті. «Китай також має вимагати від Росії свої «історичні» земель на Далекому Сході. Чому б не повернути окуповані Росією землі, підписані за Айгунським договором? Росія зараз перебуває в найслабшому становищі», – сказав Лай Цінде.

Цінде зазначив, що Китай цього не робить, але продовжує загрожувати анексією Тайваню. «Китай хоче анексувати Тайвань не заради територіальної цілісності», – підсумував Лай, пише Главком.

Як відомо, Пекін вважає Тайвань своєю провінцією і прагне до його об'єднання з материковим Китаєм, використовуючи як дипломатичний, так і військовий тиск. Тайвань, зі свого боку, фактично функціонує як незалежна держава з власним урядом, економікою та армією, хоча офіційно не проголошує незалежність, щоб уникнути ескалації конфлікту з Китаєм.

Реклама Google

Telegram Channel