Курси НБУ $ 41.26 € 45.54
Порошенко: парламент під час війни має займатися обороною держави і захищати армію

Петро Порошенко.

Фото Європейська солідарність.

Порошенко: парламент під час війни має займатися обороною держави і захищати армію

Петро Порошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради закликав монобільшість спрямувати всі ресурси на оборону, скоротити нецільові видатки і припинити вбивати економіку через підвищення податків для білого бізнесу

«Ми – єдиний парламент за всю історію існування Верховної Ради, який працює шостий рік, хоча на виборах ми отримали конституційний мандат від українського народу працювати 5 років. Чому ми працюємо шостий рік? Тому що війна. І тому ми не проводимо вибори, а маємо організувати оборону держави. Тому ніякими іншими питаннями, ніж оборона держави, парламент займатися не має», – переконаний Порошенко.

«Хочу наголосити, що і в питаннях бюджету, і в питаннях податків ключовим словом має бути справедливість, прозорість, обґрунтованість видатків. А хіба підвищення податків, яке сьогодні будуть намагатися протягнути через цю залу, це для фінансування армії? А як же кешбеки на 3 мільярди? А як індустріальні парки? А як інвестиційні няні, які порушують конкурентоздатність економіки? А як інші податки, які роблять з української економіки випалену землю?», – зауважив п’ятий Президент.

«Я вимагаю, щоб ми мали прозору і ефективну дискусію з урядом щодо обґрунтованості видатків», – сказав Порошенко. Він також назвав сюрреалістичною картину, коли на відстані 15-20 кілометрів від лінії зіткнення у прифронтових районах продовжують будівництво доріг. «Що це, як не божевілля? Скорочуйте видатки. Не вбивайте економіку. Не обтяжуйте тих, хто платить податки «в білу». А ще – поверніть ПДФО  військовим, на рахунки бригад. Бо 60%, які ви вилучили в листопаді, не використали», – нагадав Петро Порошенко.

«І ще одне. Армія потребує не лише грошей, а й шани і поваги. І коли одна неадекватна народна депутатка паплюжить армію, Верховна Рада повинна мати політичну волю сказати це, захистити Збройні Сили України і кожного військовослужбовця. Впевнений, що сьогодні для цього у нас вистачить сили і мудрості», – резюмував Петро Порошенко.

Реклама Google
Реклама Google

 

Telegram Channel