Курси НБУ $ 41.26 € 45.54
Другу найвищу людину у світі змусили спати на підлозі в паралімпійському селищі

В центрі - Мортеза Мехрзад.

Фото ОБОЗ.

Другу найвищу людину у світі змусили спати на підлозі в паралімпійському селищі

Друга найвища людина у світі Мортеза Мехрзад зіткнувся з незручністю під час участі у Паралімпіаді-2024, яка триває у Парижі

 Гравець чоловічої національної збірної Ірану з сидячого волейболу, зріст якого 247 сантметрів, був вимушений спати на підлозі у паралімпійському селищі.

36-річний хлопець народився з рідкісним захворюванням, яке називається акромегалією. Воно спричиняє надмірний ріст частин тіла. Коли юнакові виповнилося 16 років, його зріст перевищував майже 183 сантиметра. У віці 15 років він також переніс серйозний перелом тазу, внаслідок чого його права нога перестала рости і стала приблизно на 15 сантиметрів коротшою за ліву, пише ОБОЗ з посиланням на Metro.

 

 Головний тренер збірної Ірану Хаді Резаї помітив Мехрзада, коли той з'явився на реаліті-шоу в 2011 році, де розповів про свій стан і спосіб життя. Відтоді, як його заохотили грати у волейбол сидячи, Мортеза виграв дві золоті паралімпійські медалі та завоював два титули чемпіона світу з волейболу. 

Він вважається легендою у своєму виді спорту. Однак чемпіону довелося спати на підлозі в паралімпійському селищі, оскільки «спеціальні ліжка» не були продумані заздалегідь. «У Токіо [2020], так, вони зробили спеціальне ліжко, але, на жаль, не тут у Парижі 2024», – сказав Резаї в інтерв'ю журналістам. 

 

 Попри те, що спортсмен спатиме на підлозі, він лишається оптимістично налаштованим на змагання. «Для нього не має значення, чи буде він лежати на підлозі, чи не матиме достатньо їжі. У будь-якому випадку, він думає про те, щоб стати чемпіоном», – наголосив тренер іранця.

Іран намагається зберегти своє лідерство у волейболі сидячи на Паралімпійських іграх, вигравши сім з дев'яти турнірів, в яких вони брали участь, починаючи з Паралімпіади у Сеулі 1988 року. Резаї назвав Мехрзада «найкращим гравцем» у своїй команді і вважає, що його історія має надихати людей по всьому світу. «Мортезу можна вважати найкращим гравцем нашої команди, – сказав він. – Насправді, якщо подивитися на нього, коли йому було 12 років, ніхто не звертав на нього уваги, але коли він став сидячим волейболістом, його знають і поважають по всьому світу».

 

 

Реклама Google

Telegram Channel