Курси НБУ $ 41.02 € 45.56
Коли є дефіцит, треба урізати видатки, а не підвищувати ціни

Жодна заробітна платня з бюджету в Україні не може бути більшою, ніж у воїна на фронті.

Фото: Відкриті джерела.

Коли є дефіцит, треба урізати видатки, а не підвищувати ціни

Це перше, з чого треба почати. Знаю з досвіду роботи в реальному секторі економіки. Годі витрачати гроші платників податків на дурню!

Але представники влади про таке навіть не чули, бо не мають жодного досвіду роботи у реальній економіці. Вони не є платниками податків, а навчилися лише розподіляти податкові надходження, причому часто у власні кишені.

Як можна підвищувати податки для найменш захищених верств населення, коли більш ніж 2 мільярди гривень влада витрачає на фінансування пропагандистського «марафону», сотні мільйонів – на непотрібний канал «Рада» чи 17 мільярдів – на будівництво доріг за один рік!
У країні залишилося на 8 мільйонів менше населення. Якщо ж скорочується кількість людей, яким влада має надавати послуги, має відбутися і відповідне скорочення її кількості.
Жодна заробітна платня з бюджету в Україні не може бути більшою, ніж у воїна на фронті. Тому треба обмежити доходи чиновників, радників, представників наглядових рад, які отримують зарплати з бюджету. Не вистачає грошей – хай ідуть на фронт.

Також потрібна прозора шкала доходів посадових осіб. У жодному разі зарплата держслужбовця не може бути персональними даними, які утаємничують. Народ має право знати вашу заробітну платню! І на час війни треба задекларувати, скільки коштує державі та бюджету їхнє утримання.

Треба повернутися до питання декларування доходів радників Офісу Президента та інших владних структур, які ухвалюють доленосні надважливі рішення і ні перед ким не звітують.
Як бачите, рішення є! Гроші є, але навіть під час кривавої війни вони витрачаються на непотрібні, нікому не зрозумілі, часто з корупційними ризиками, видатки. Ми продовжимо з цим боротися.

Перш ніж підвищувати податкове навантаження на українців, влада має пояснити, яка сума коштів потрібна Державному бюджету, на які потреби, і чи вичерпані можливості скорочення нецільових витрат під час війни.

А якщо державі потрібні гроші винятково для фінансування Збройних сил, спрямовуйте їх у спецфонд воєнного збору і розподіляйте тільки на ті цілі і завдання, які визначені законом.

Петро ПОРОШЕНКО, народний депутат України, фракція «Європейська Солідарність».

Читайте також: «Історик Грицак: «Порошенко з-поміж усіх президентів здійснив найглибші реформи»».

Реклама Google

Telegram Channel