Курси НБУ $ 41.02 € 45.56
Порошенко з-під Покровська закликав владу всі кошти  від військового збору і ПДФО передати армії

«Безумовно, Курськ – дуже важливий, але я можу сказати, що доля цих місяців вирішується сьогодні в Покровську».

Фото із сайту eurosolidarity.org.

Порошенко з-під Покровська закликав владу всі кошти від військового збору і ПДФО передати армії

Гроші повинні бути зараховані на рахунки військових частин, які швидко зможуть закривати свої потреби

Про це Петро Порошенко заявив біля Покровська, куди знову привіз велику партію FPV-дронів і техніки для військових. «Безумовно, Курськ – дуже важливий, безумовно інші напрямки – дуже важливі. Але я можу сказати, що доля цих місяців вирішується сьогодні в Покровську. І від того, чи будуть забезпечені наші військові чи ні, все залежить, – сказав Порошенко. – Я дуже хотів би, щоб тут, поруч зі мною, були представники ДССЗЗІ (Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України. Ред.), які кілька місяців тому забрали кошти місцевих бюджетів, а відзвітували і поставили – лише на 40%», – зазначив Петро Порошенко.
«Ми ставимо питання негайно повернути кошти. Вся сума військового збору і податки з доходів фізичних осіб від військових мають бути зараховані на рахунки частин, які швидко будуть купувати «Мавіки», FPV- та важкі дрони, засоби розвідки, засоби РЕБ», – говорить пʼятий президент.

«Ворог мав бути зупинений за десятки кілометрів від Покровська. Зупинений фортифікаційними спорудами, яких і тут немає».

Він також обурився відсутністю на Покровському напрямку необхідних фортифікаційних споруд: «Ворог мав бути зупинений за десятки кілометрів від Покровська. Зупинений фортифікаційними спорудами, яких і тут немає. Вилучення ПДФО в місцевих громад було неефективним. Будівництво фортифікаційних споруд було з порушеннями. Я закликаю: зараз час нарешті продемонструвати єдність, бо країна – в небезпеці. Ми переможемо. Але треба припинити втрачати людей, українську землю. І треба припинити втрачати час. Об’єднавшись, створивши коаліцію національної єдності в парламенті і уряд національної єдності, врятувати Україну, перемогти ворога і розвивати нашу державу».

Тим часом

Після цього Петро Порошенко відвіз ракетно-артилерійським бригадам, що стоять на Одещині, два нових екскаватори для будівництва фортифікацій. «Досвід інших напрямків виявив, що потрібно думати на два кроки вперед та не покладатися на державу, коли йдеться про лінії оборони», – сказав Порошенко.

Читайте також: «Порошенко про підсумки візиту до Берліна: цими днями тут вирішують питання підтримки України».

Реклама Google

 
Telegram Channel