Курси НБУ $ 41.02 € 45.56
Лукашенко помилував ще 30 білоруських політв'язнів

Імена звільнених невідомі.

Фото ілюстративне / facebook.com.

Лукашенко помилував ще 30 білоруських політв'язнів

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко помилував 30 людей, яких засудили за участь у протестах 2020 року

Серед помилуваних – 7 жінок та 23 чоловіки.

Про це повідомили в пресслужбі Лукашенка, пише Бабель.

У пресслужбі уточнюють, що більшість з них мають дітей, тому це для них «шанс повернутися до нормального життя, до сімʼї та роботи».

Також там додали, що всі помилувані подали клопотання про помилування і нібито визнали провину, щиро покаялися, пообіцявши «вести правослухняний спосіб життя».

Перед тим, як Лукашенко підписав наказ про помилування, усіх цих людей вивчала комісія з повернення втікачів під керівництвом генерального прокурора Андрія Шведа.

Імена звільнених невідомі.

Нагадаємо: у 2020—2021 роках у Білорусі після президентських виборів відбулися масштабні протести проти режиму Лукашенка. Мітингувальники закликали до перевиборів. Протести жорстоко придушували силовики, опозиція повідомляла про щонайменше вісьмох загиблих. Тисячі протестувальників і опозиціонерів були засуджені, під репресії також потрапили незалежні медіа та правозахисники.

  • У липні 2024 року в Білорусі почав діяти закон про амністію, під який підпадають певні категорії політвʼязнів. Тоді ж почалися перші звільнення політвʼязнів з тюрем.
  • 16 серпня Лукашенко також помилував 30 політвʼязнів.
  • Наприкінці липня Лукашенко помилував засудженого до смертної кари працівника німецького Червоного Хреста Ріко Крігера працівника німецького Червоного Хреста Ріко Крігера. Згодом Росія та Захід провели масштабний обмінРосія та Захід провели масштабний обмін політвʼязнями й шпигунами. Кого обміняли політвʼязнями й шпигунами. Туди ввійшов і Крігер.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel