Курси НБУ $ 41.02 € 45.56
А ви знаєте, де живуть сови на Волині

Сова-сипуха.

Фото: ілюстративне / facebook.com.

А ви знаєте, де живуть сови на Волині

У серпні було розпочато реалізацію проєкту по збереженню сови-сипухи в Україні, зокрема у Волинській області

Проєкт впроваджує ГО «Українське товариство охорони птахів» за підтримки партнера Товариства – німецької природоохоронної недержавноїорганізації NABU (Союз охорони природи та біорізноманіття Німеччини).

На Волині буде встановлено 30 штучних гніздівель для гніздування рідкісного виду сов, занесеного до Червоної книги України –  сипухи Tyto alba. Перші гніздівлі вже встановлені на територіях Ківерцівської міської та Копачівської сільської територіальних громад Луцького району.

Учасники проєкту: Михайло Химин – член ради «Українського товариства охорони птахів, заступник директора з наукової роботи національного природного парку «Прип'ять-Стохід» і Віктор Комаров – голова Волинської обласної ради Українського товариства охорони природи.

Наша довідка: В Україні сипуха – вкрай рідкісна, переважно осіла сова, єдиний вид роду і родини у фауні нашої країни, представлений підвидом Tyto alba guttata. Сипуху найчастіше вдається побачити поблизу населених пунктів, де птахи гніздяться в затишних нішах занедбаних будівель, під дахами господарських споруд і на дзвіницях, рідше – в дуплах старих дубів чи лип… Вага сипухи – близько 300-350 грамів. Крила її довгі й помітно виступають за хвіст. Політ її хоча і не здається швидким через розмірені помахи крил, проте – досить стрімкий та верткий. Птах часом майорить на значній висоті над дахами будинків або вершинами дерев, іноді опускаючись майже до самої землі. Порівняно з іншими совами сипуха, мабуть, найбільш нічний птах. Цілий день вона проводить в десь ніші або в дуплі, а ознаки активності проявляє лише пізно ввечері.

Марина ЛУГОВА

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Молоді лідери Волині розробили брендбук для Воротнівського заказника (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel