Курси НБУ $ 41.02 € 45.56
Дружині полеглого Героя з Волині вручили його почесну посмертну нагороду

Вічна пам’ять Герою!

Фото: facebook.com.

Дружині полеглого Героя з Волині вручили його почесну посмертну нагороду

2 вересня у Ківерцях Хвилиною мовчання вшанували пам'ять підполковника поліції, бійця Об’єднаної штурмової бригади Національної поліції України «Лють» Стеблянка Юрія Володимировича та усіх полеглих Захисників України

Міський голова Олександр Ковальчук та помічник начальника Департаменту поліції особливого призначення «Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють» підполковник поліції В’ячеслав Вусінський вручили державну відзнаку вдові підполковника -– Тетяні Стеблянко.

Про це повідомляє Kivertsi Rada.

На церемонії вручення нагороди, яка розпочалася спільним виконанням Державного Гімну України, були присутні: донечка загиблого бійця – Марійка, заступники міського голови, депутати міської ради, бойові побратими, колишні колеги Героя-захисника – співробітники поліції, громадськість.

Зачитав Указ Президента України № 335 від 17 травня 2024 року та вручив нагороду вдові підполковник поліції В’ячеслав Вусінський, зазначивши, що виконує почесну й водночас сумну місію, бо вручає державну нагороду Герою, на жаль, посмертно:

«За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, здійснення заходів із забезпечення Національної безпеки й оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії російської федерації, за вірність Присязі поліцейського Указом Президента України нагороджується (посмертно) орденом «За мужність» ІІІ ступеня підполковник поліції Стеблянко Юрій Володимирович. Він загинув, як справжній Герой – не зрадивши присязі, на полі двобою з жорстоким ворогом. Я не знаю, як можна зменшити біль Вашої втрати. Потрібно вірити в Бога і пам’ятати про Героя, адже він буде жити стільки, скільки житиме пам’ять про нього.»

Міський голова Олександр Ковальчук подарував вдові Героя квіти та пообіцяв усіляку підтримку осиротілій багатодітній родині, адже без батька залишилося три донечки, зауваживши:

«Ніхто й ніщо не зможе применшити біль від втрати чоловіка, батька. Ми докладемо усіх зусиль, аби допомагати Вам у вирішенні будь яких питань. На жаль, війна триває вже третій рік. Вона жахлива. Війна несе за собою не лише розруху, але й забирає життя найкращих синів і дочок України. Світла пам’ять про їхній подвиг житиме вічно у серцях вдячних земляків. Герої не вмирають!»

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: 10-річний волонтер з Волині отримав архієрейську нагороду.

Реклама Google

Telegram Channel