Курси НБУ $ 41.02 € 45.56
У Луцьку ще 10 дітей з порушенням зору безкоштовно отримали окуляри

«Мамо, я тебе бачу!»

Фото: Insider Media.

У Луцьку ще 10 дітей з порушенням зору безкоштовно отримали окуляри

В рамках проєкту, маленькі волиняни вже отримали 37 окулярів та іншу допомогу різного роду – планшети, блендери, канцтовари, тонометри, продуктові набори, портфелі, набори для ВПО, слухові апарати, розвиваючі іграшки, павербанки, ортопедичне взуття, безконтактні термометри, системи для вимірювання рівня глюкози, тест-смужки, обтяжуючі ковдри тощо

Вручення допоміжних засобів відбулось у вівторок, 3 вересня, у «Просторі для дітей».

Про це пише Insider Media.

Для 10-річного Іллі це перші окуляри. Про те, що у хлопчика падає зір родина та вчителі помітили не одразу. Як розповіла мама, у хлопчика раптово погіршилась успішність у школі, а вчителі почали робити зауваження через неуважність на уроках.

«Коли я помітила, що йому важко читати і відтворити прочитане – ми почали з’ясовувати, чому так. Під час планового медогляду перед школою з’ясувалось, що в Іллі падає зір. Виявилось – це від того, що будучи в дитячому садку його гойдалкою вдарило по голові. З соцмереж ми дізнались, що на Волині реалізовують проєкт, в рамках якого можна отримати допомогу».

Сам хлопчик, щойно одягнув окуляри, був неймовірно вражений і перше, що вимовив: «Мама, тепер я тебе бачу!»

Як розповіла фахівчиня «Простору для дітей» Світлана Єндрущук, сім’ї, в яких зростають діти з інвалідністю чи труднощами розвитку можуть звернутись за допомогою та отримати не лише інформаційну підтримку, а й необхідні допоміжні засоби.

«Перше, що ми завжди робимо – це знайомимося та визначаємо потреби сім’ї, а також якої підтримки чи соцпослуг вона потребує. Далі інформуємо про сервіси, служби, громадські організації та заклади, де можна отримати ту чи іншу допомогу. Окрім того, беремо сім’ю під свій кейс-менеджмент.

Важливим аспектом нашої роботи є психологічна підтримка батьків (групові та індивідуальні сесії), а також їх консультування спеціалістами проєкту  з метою якісного догляду та індивідуального підходу до дитини враховуючи її вік та нозологію», - зазначила пані Світлана.

Довідка: Проєкт реалізовує Центр соціальних послуг «Джерело» (Львів) та Дитячий Фонд ООН ЮНІСЕФ, за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW в рамках національної програми ЮНІСЕФ «Кращий догляд для кожної дитини».

Якщо ви потребуєте допомоги — телефонуйте за номером +38 067 315 92 56, або завітайте в Простір для дітей, що розташований у Луцьку за адресою вул. Лесі Українки, 65.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: 10-річний волонтер з Волині отримав архієрейську нагороду.

Реклама Google

Telegram Channel