Курси НБУ $ 41.02 € 45.56
На Волині проходить наукова, історико-краєзнавча конференція з дослідження княжої доби

Конференція триватиме два дні.

Фото: Фейсбук.

На Волині проходить наукова, історико-краєзнавча конференція з дослідження княжої доби

«Перемильська угода в історії Волинської та Галицької земель: 800-ліття літописної згадки» – таку тематику має конференція, яка триватиме упродовж двох днів

Участь у її відкритті взяв перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук

Про це поіфнормували у Волинській обласній раді.

Один із організаторів заходу, доктор історичних наук, професор ВНУ ім. Лесі Українки Анатолій Шваб зауважив, що заявлена тема конференції мотивує переусвідомити складні та малодосліджені сторінки середньовічної історії України. «Ми маємо на меті дати новий погляд або принаймні розширити значення цієї події у тогочасній історії, допомогти зрозуміти природу формування централізованих держав, які на той час утворювалися, роль і місце Волинської і Галицької земель у цьому процесі, а також окреслити їх взаємовідносини із на той час столичним Києвом та сусідніми територіями, які населяли різні племена», - зазначив він.

Так, упродовж конференції науковці, історики та краєзнавці, ділитимуться історіографією та джерелознавчими дослідженнями таких тем, як: Волинь і Галичина за доби Романовичів; військова історія обох земель; археологічні джерела дослідження Волинської та Галицьких земель; відгомін княжої доби на Волині тощо.

Учасники конференції також вшанували провідного волинського археолога та краєзнавця, дослідника княжої Волині, доктора історичних наук, професора Михайла Кучинка, який днями відзначив свій 85-ти літній ювілей та 60-річчя наукової діяльності.

Перший заступник голови облради Юрій Поліщук, який також є вихованцем професора, вручив ювіляру почесну грамоту обласної ради за сумлінну історико-дослідницьку діяльність, високий професіоналізм, відданість справі та вагомий особистий внесок у розвиток краєзнавства Волині. Він також переказав слова вітань від голови обради Григорія Недопада та депутатського корпусу. «Ви присвятили усе своє життя вивченню давнього побуту та пошуку слідів людського суспільства. Водночас, ви і самі залишили помітний слід в дослідженні історії України та нашого волинського краєзнавства. Адже саме вам належить ґрунтовне вивчення Волині княжої доби в контексті соціально-економічних і культурних досягнень того часу, особливостей розвитку її як порубіжжя із центрально-європейськими державами, а також її специфіки. Це надзвичайно важлива, об’ємна та багатопланова тема, яка була під силу такій потужній особистості, як Михайло Кучинко», - наголосив він.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: 10-річний волонтер з Волині отримав архієрейську нагороду.

Реклама Google

Telegram Channel