Курси НБУ $ 41.02 € 45.56
На Волині відбулася нарада щодо діагностики туберкульозної інфекції

Людмила Симонюк розповіла присутнім про квантиферонні тести для діагностики туберкульозної інфекції.

Волинь-нова

На Волині відбулася нарада щодо діагностики туберкульозної інфекції

Нещодавно відбулася онлайн-нарада за участю фахівців Державного управління «Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», Управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації та керівників, медичних директорів центрів первинної медико-санітарної допомоги, лікарів загальної практики сімейних лікарів, лікарів-педіатрів

Лікар-методист відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ» Людмила Симонюк  розповіла присутнім про організацію впровадження квантиферонних тестів  (КФТ) для діагностики туберкульозної інфекції.

Про це інформує Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

«Людмила Симонюк звернула увагу присутніх, що Міністерством охорони здоров’я України визначено Центри контролю та профілактики хвороб основними в проведенні діагностики ТБ-інфекції за допомогою вищезазначених тестів. Для цього нашій установі передано Глобальним фондом в якості гуманітарної допомоги тести і вже розпочалися перші дослідження. Серед протестованих у 40% осіб виявлено латентну туберкульозну інфекцію (ЛТБІ). Їх скеровано до сімейного лікаря, де буде надано профілактичне лікування.

Важливо знати: Латентна туберкульозна інфекція (ЛТБІ) - cтан стійкої імунної відповіді, що викликана присутністю в організмі антигенів Mycobacterium tuberculosis, за відсутності клінічних проявів активної форми ТБ. У переважної більшості інфікованих осіб немає ознак або симптомів туберкульозу, але є ризик розвитку його активної форми.

Завідувач відділення вірусологічних і біологічних  досліджень  мікробіологічної лабораторії ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ» Алла Кінах додала, що Глобальним фондом також надано для здійснення підтверджувальної діагностики та контролю лікування  ВГС і ВГВ (вірусних гепатитів С, вірусних гепатитів В) відповідне обладнання та тести. Лікарями-епідеміологами та вірусологами Центру здійснюються заходи щодо організації та виконання роботи по даному напрямку», йдеться в повідомленні.

Читайте також: «Чому спеціалісти з центру контролю і профілактики хвороб приїздили до волинських першокласників (Фото)».

Реклама Google

 

Telegram Channel