Курси НБУ $ 41.09 € 45.59
У громаді на Волині незабаром зведуть вітроелектростанції

Загальна висота одного вітряка – 140 метрів, лопасті – 70 м.

Фото: Ілюстративне.Фейсбук.

У громаді на Волині незабаром зведуть вітроелектростанції

Підприємству «Суходоли вест вінд-1» надали дозвіл на розроблення детальних планів територій для будівництва вітроелектростанцій у Володимирській громаді

Про будівництво вітроелектростанцій біля Володимира мова йшла уже давно. Але з початком повномасштабного вторгнення хід робіт призупинили, однак інвестори планують їх відновлення.

Про це на брифінгу 3-го вересня повідомив міський голова Ігор Пальонка, пише видання Буг.

«Все залежатиме від потенційних двох інвесторів. Протягом трьох років спеціальна вежа вимірювала потоки вітру, інвестори викупили десять земельних ділянок, які передали у комунальну власність», – додав мер.

Раніше дана фірма хотіла будуватися у Зарічанській громаді, але були колізії в законодавстві через укрупнення районів і через те, що Зарічанська громада перейшла у Володимирську. Тож прийняли рішення облаштовувати вітрову станцію в районі сіл Суходоли, Вощатин, Ласків. Фірма придбала десять земельних ділянок та передала їх у комунальну власність громади.

Йшлося про зведення 22 вітряків для розвитку вітрової енергетики, потужністю 5500 кВт кожний. Загальна висота одного вітряка – 140 метрів, лопасті – 70 м.

На сесії був присутній представник інвестора Орест Хлян. Він зазначив, що хочуть розпочати будівництво чимшвидше. На запитання журналістів, чи є уже аналогічна діюча станція, відповів, що ні, але розпочате будівництво в Іваничах. Також є збудована даною фірмою сонячна станція на Львівщині, яка уже працює.

Тож заслухавши вищенаведене, депутати проголосували за надання дозволу на розроблення детальних планів територій десятьох ділянок. Фінансування робіт з розроблення містобудівної документації здійснювати за рахунок Товариства з обмеженою відповідальністю «СУХОДОЛИ ВЕСТ ВІНД-1».

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Луцьку триває конкурс Бюджету участі: які проєкти готова фінансувати міськрада.

Реклама Google

Telegram Channel