Курси НБУ $ 41.09 € 45.59
У селі на Волині пересувна медична амбулаторія надала жителям близько 300 послуг (Фото)

Важливо, щоб у мешканців віддалених сіл і громад був доступ до кваліфікованої медичної допомоги.

Фото: Фейсбук.

У селі на Волині пересувна медична амбулаторія надала жителям близько 300 послуг (Фото)

Яскравим, насиченим і результативним став перший виїзд мобільної медичної амбулаторії центру

Цей лікарський кабінет на колесах працював у селі Костюхнівка Маневицької громади.

Про це інформує Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Нині дуже важливо, щоб у мешканців віддалених сіл і громад був доступ до кваліфікованої медичної допомоги, щоб забезпечити їхнє право бути здоровими. На цьому наголосила заступник Генерального директора центру Надія Костирка, вітаючи жителів Костюхнівки. Вона розповіла про можливість проконсультуватися з лікарями, пройти профілактичні обстеження і зробити необхідні аналізи.

Маневицький селищний голова Олександр Гаврилюк закликав жителів села подбати про своє здоров’я і скористатися послугами медичної амбулаторії.

Костюхнівка розташована за кілька кілометрів від Рівненської атомної станції, тому для мешканців надзвичайно актуальним є ультразвукове дослідження щитоподібної залози. Цією послугою в мобільній амбулаторії скористалися 30 людей, двоє скеровані на додаткове обстеження. Окрім того, проведено понад 60 швидких тестів на гепатити В, С та ВІЛ/СНІД. Фахівець центру зробила людям 25 досліджень крові на рівень цукру.

Загалом, під час виїзних активностей «Території здоров’я» у Костюхнівці надано близько 300 послуг. Консультації сімейного лікаря отримали 25 людей, дерматолога – 24. Електрокардіограму зробили 25 жителів, вимірювання артеріального тиску – 26, у п’ятьох він був підвищений.

Фахівці центру і Маневицького відділення в межах всеукраїнської кампанії з посилення імунізації проти кашлюка, дифтерії та правця комунікували з людьми про важливість профілактичних щеплень. Також давали роз’яснення – як правильно харчуватися, підтримувати рухову активність, запобігти інфекційним та неінфекційним захворюванням.

Відбулися майстер-класи із гігієни рук та вимірювання індексу маси тіла. Команда Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як» ознайомлювала дорослих і дітей із техніками самодопомоги. Інструктори Волинської організації Товариства Червоного Хреста України навчали ліцеїстів – як надавати першу домедичну допомогу.

Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб висловлює щиру поляку за підтримку і сприяння в проведенні заходу Маневицькому селищному голові Олександру Гаврилюку, старості села Костюхнівка Оксані Зінчук, директорам – Маневицької багатопрофільної лікарні Олегу Бегалю й Центру первинної медичної допомоги Роману Юрчику, керівнику Костюхнівського ліцею Василю Давидюку. А також сімейному лікарю Марині Климукю дерматологу Мирославі Шукалович, лікарю УЗД Олегу Мельнику.

Довідково: Пересувна медична амбулаторія – це автомобіль спеціалізованого призначення, щоб забезпечити доступ до медичної допомоги людям із віддалених районів і громад. Це дозволяє надавати послуги комплексно і забезпечити проведення обстежень. Використання медичного обладнання із залученням кваліфікованих фахівців сприяє збереженню громадського здоров’я.

Пересувна медична амбулаторія надана Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), за підтримки Міністерств охорони здоров’я України та Центру Громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України.

 
 
 
 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинські поліцейські перевірили сім'ї, які опинилася у важких життєвих обставинах.

Реклама Google

Telegram Channel