Курси НБУ $ 41.02 € 45.56
Проректор столичного вишу за 2 тисячі доларів «вирішував питання» щодо зарахування студентів на навчання

Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Фото: facebook.com.

Проректор столичного вишу за 2 тисячі доларів «вирішував питання» щодо зарахування студентів на навчання

Зловмисник за грошову винагороду гарантував чоловікові вступ до магістратури в університеті

Статус «студента» надавав йому підстави уникнути призову на військову службу. Посадовцю університету загрожує до 8 років ув’язнення.

Про це інформує Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Слідчі Печерського управління поліції спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань у м. Києві та за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури викрили проректора з господарсько-комерційної діяльності одного зі столичних університетів, який за грошову винагороду «вирішував питання» щодо зарахування студентів на навчання.

Поліцейські встановили, що за допомогою до правопорушника звернувся чоловік із наміром вступити на денне навчання в магістратуру у вищий навчальний заклад. В такий спосіб він хотів отримати підставу для відстрочки від призову на військову службу. Проректор запевнив чоловіка в успішному зарахуванні його на навчання шляхом впливу на членів комісії та надання йому підготовлених відповідей на вступний іспит, за умови, якщо той заплатить йому 2 тисячі доларів.

Відтак, правоохоронці затримали посадовця університету у порядку ст. 208 КПК України під час отримання неправомірної вигоди у приміщенні його службового кабінету. Із вилученого – 2000 доларів, мобільний телефон та службова документація.

Слідчі оголосили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 369-2 ККУ – одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинянці повідомлено про підозру у колабораційній діяльності.

Реклама Google

Telegram Channel