Курси НБУ $ 41.02 € 45.56
Ніяких компромісів: Порошенко у Берліні назвав «червоні лінії» щодо України

«І жодних компромісів щодо демократії в Україні».

Фото Європейська солідарність.

Ніяких компромісів: Порошенко у Берліні назвав «червоні лінії» щодо України

Жодних компромісів щодо суверенітету, територіальної цілісності, а також демократії в Україні не може бути – про це Петро Порошенко сказав під час виступу на представницькій Берлінській конференції, в якій беруть участь провідні політики з ключових партій Німеччини, США, Великої Британії та інших країн світу

«Можу сказати, що перемога України – це п’ять «ні». Тому що будь-який компроміс жодного з цих п’яти пунктів не принесе перемоги.  По-перше: жодних компромісів щодо нашої незалежності, жодних компромісів щодо нашого суверенітету.  Бо це була б перемога путіна», – наголосив Порошенко. 

«По-друге, жодного компромісу щодо територіальної цілісності України.  Жодного компромісу в чиїхось спробах обміняти територію на мир.  Це точно не працює.  Це однозначно руйнує все міжнародне право, всю післявоєнну систему безпеки.  І це неприпустимо», – переконаний п’ятий Президент. 

«По-третє, жодних компромісів щодо української армії в обмін на безпеку.  Бо Україна має найбоєздатніші та найпідготовленіші Збройні Сили на континенті. І кожен український воїн на передовій абсолютно впевнений, що бореться за безпеку Європи, а не лише за українську територію та безпеку», – сказав Порошенко. 

«По-четверте, жодних компромісів щодо санкцій і відповідальності агресора.  І вкотре: жодних компромісів щодо членства України в НАТО», – зазначив Петро Порошенко.

«Я також можу озвучити ще інше безкомпромісне. Будь ласка, ніяких компромісів щодо демократії в Україні. Жодної «контрольованої демократії» в стилі путіна. Жодного самодержавства в Україні.  Жодної відсутності верховенства права.  Жодної відсутності свободи преси.  Жодної відсутності свободи людей.  Жодної відсутності парламентського плюралізму.  Отже, ще раз: жодних компромісів щодо демократії в Україні», – резюмував лідер «Євросолідарності».

Реклама Google

Telegram Channel