Курси НБУ $ 41.02 € 45.56
Знайшли осіб, які допомогли втекти нардепу Дмитруку

Депутат Артем Дмитрук, який утік із країни в День Незалежності.

Фотоколаж із сайту hromadske.ua.

Знайшли осіб, які допомогли втекти нардепу Дмитруку

Як вважаєте, хоча б одна крупна щука «сяде»?

Державне бюро розслідувань (ДБР) оголосило про підозру трьом особам, які переправили проросійського народного депутата України Артема Дмитрука (обраний за списком від «Слуги народу») через державний кордон до так званого Придністров’я.

Під час оперативно-розшукових заходів було допитано свідків, проаналізовано голосові та інтернет-з’єднання мобільних операторів зв’язку та досліджено маршрути руху абонентів, які були залучені до схеми.

Встановлено, що 23 серпня Дмитрук перетнув кордон України у напрямку Республіки Молдови в районі пунктів пропуску «Павлівка», в зоні відповідальності відділу прикордонної служби «Велика Комарівка».

Депутат виїхав із Києва в напрямку Одеси близько першої години дня. За кермом автомобіля перебувала інша особа. Пізніше Дмитрук вийшов із машини на трасі Київ-Одеса поблизу одного з населених пунктів Роздільнянського району Одеської області. Після цього нардеп-втікач пересів до іншого автомобіля, де за кермом перебував вже інший фігурант, а також – організатор схеми. Близько дев’ятої вечора Дмитрука було доставлено до кордону, після чого він пішки втік з України.

«Бізнес» із переправлення військовозобов’язаних за кордон в учасників був поставлений на потік.

«Наразі встановлені всі особи, які організовували втечу, у тому числі, – з боку Молдови. Фігуранти вже неодноразово потрапляли у поле зору правоохоронців як ті, що можуть бути причетні до незаконного переправлення громадян через державний кордон України», – зазначили в ДБР.

Організатор схеми має зв’язки серед правоохоронців та у кримінальних колах. Зокрема, «бізнес» із переправлення військовозобов’язаних за кордон в учасників був поставлений на потік.

Як розповіла речниця ДБР Тетяна Сап’ян в ефірі телемарафону, автомобіль, який використовували під час перевезення депутата до кордону, був спеціально придбаний для цієї «операції».

Організатор і один із фігурантів наступного дня також втекли до Придністровської ділянки Молдови, зазначає ДБР. Загалом було оголошено про підозру (за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України) трьом учасникам схеми. Усім трьом загрожує від 3 до 5 років тюрми.

Як відомо, 25 серпня в мережу потрапила інформація щодо втечі народного депутата Артема Дмитрука до Молдови. У той самий день йому оголосили підозру через напад на правоохоронця та військового. Дмитрук відомий своєю проросійською позицією, зокрема, агресивним захистом російської православної церкви в Україні.

Василь РОГУЦЬКИЙ.

Читайте також: «Порошенко з-під Покровська закликав владу всі кошти від військового збору і ПДФО передати армії».

Реклама Google

Telegram Channel