Курси НБУ $ 41.02 € 45.56
Що цього разу «гостре» для «смугастих» заховали журналісти на Волині?

«Смугастими» подарунками нечасто тішать засуджених мам.

Фото із сайту village.com.ua.

Що цього разу «гостре» для «смугастих» заховали журналісти на Волині?

Ох, і жорстоко дівчата трощили ці кавуни...

А іншого виходу у них не було – бо перебували панянки, як заведено було говорити в СРСР, там, де «сонце у клітинку»… Це я почав уже переповідати фрагмент із драматичного фільму «Цензорка» (2021), який і наштовхнув ведучого рубрики на це запитання.

Але перед тим, як оголосити відповідь на завдання, ми спочатку повторюємо його, щоб до нас змогли приєднатися нові учасники. А «старі наші» – «бувалі в бувальцях», перечитуючи його, ще раз дізнаються, де ж таки повернули на манівці. 

«Гранатобуз із секретом – 8» (Літо-2024)

Сьогодні ми заховали предмет, який точно є у кожного вдома, але в певному «приміщенні» його не дозволяють. А наштовхнув на це запитання «сльозоточивий» фільм, який висувався на «Оскар». Не від України. Хоча йдеться саме про найчарівніших у світі жінок. Одного разу їм привезли подарунки, які нагадують їхній обов’язковий «гардероб». Принаймні, у фільмах чи на фото 1930–1960-х так точно зображали їхніх попередників і попередниць. 

Як правило, щоб скористатися цим подарунком (його довго не можна зберігати!), ми знаходимо вдома необхідний предмет. Утім, це було не вдома. Але панянки знайшли вихід. Хоч це й виглядало доволі жорстоко… 

Що за предмет захований у гранатобузі?

Оскільки я згадав про «сонце у клітинку», то, як ви здогадалися, головні героїні фільму сиділи в тюрмі. Зйомки фільму «Цензорка» словацький режисер Петер Керекеш проводив в Одесі у липні – серпні 2019 року – в державній установі «Чорноморська виправна колонія №74», де відбували покарання вагітні та жінки з новонародженими дітьми… Сподіваюся, цього факту вам достатньо, щоб ви переглянули цю стрічку, яку висували навіть на «Оскар».

А оскільки сиділи панянки в тюрмі, то їм були заборонені ножі. І коли їм у якості подарунка привезли кавуни, то, щоб ними поласувати, довелося просто розбивати-трощити «смугастих»…

Це – всього лиш кавун, але він трохи нагадує людську голову…

«У цій сцені домінують дві емоції: літня розслабленість та агресія. Це – всього лиш кавун, але він трохи нагадує людську голову.  Коли вони розбивають кавуни – це просто брутально», – описував цю сцену сам режисер стрічки Петер Керекеш.

Хто з наших читачів вказав правильне слово-відповідь «ніж», ви дізнаєтеся уже із фейсбук-сторінки Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу), а також – на сайті volyn.com.ua.

Нам же час оголошувати запитання завершального, 10 туру нашого конкурсу.

«Гранатобуз із секретом – 10» (Літо-2024)

У наш будинок переселилися біженці зі Сходу. Кілька годин носили свої речі. Потім господар сім’ї переселенців прийшов і попросив безпечний предмет для складання меблів… А під вечір заскочила і його дружина, повернула позичену річ, і водночас із почуттям провини попрохала:

«Дайте те, що брав у вас мій чоловік, але тільки – для кухні…». Коли вона це вимовила, всі засміялись. Саме цей предмет ми й заховали.

Що за предмет знаходиться у гранатобузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 12 вересня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 066 133 86 88, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Рекорд» (Ярослава Магучіх, Січеславщина).

Приємних вам пошуків без повітряних тривог! 

Грицько ГАРБУЗ.

Читайте також: В середині листопада – друге «бабине літо»: прогноз народного синоптика з Волині.

Реклама Google

Telegram Channel