Сливовий заливний пиріг
Ніжне тісто, що тане в роті, яке замішують на сметані, та кисло-солодка слива нікого не залишать байдужим…
А головне: заливний пиріг зі сливами можна при готувати нашвидкуруч, з мінімальною кількістю інгредієнтів, але виходить він дуже смачним та соковитим.
Інгредієнти:
• сливи – 500 г;
• борошно пшеничне – 250 г;
• яйця курячі – 3 шт.;
• сметана 20% – 130 г;
• цукор – 80 г;
• сода – 1 ч. л.;
• лимонна кислота – 0,5 ч. л.;
• олія – 50 г;
• сіль – дрібка;
• вершкове масло для змащування форми;
• цукрова пудра.
Спосіб приготування:
Сливи помийте, розріжте на половинки та очистіть від кісточок.
Збийте міксером яйця із цукром до пишної піни. До яєчної маси додайте сіль, олію та сметану. Невеликими порціями всипте просіяне борошно, перемішайте.
Додайте лимонну кислоту, соду і ще раз перемішайте. Форму для запікання змастіть вершковим маслом і вилийте туди тісто. Викладіть сливи зрізом догори та злегка їх занурююйте. Посипте цукром.
Випікайте в заздалегідь розігрітій , до 180 градусів духовці, 45–50 хвилин. Дайте трохи готовому пирогу охолонути у формі. Потім вийміть із неї, посипте цукровою пудрою і подайте до столу.
Катерина ТРУШ.