Курси НБУ $ 41.02 € 45.56
Як зберегти кущ перцю до наступного року, не викорчовуючи його

Нині перці вродились на славу!

Фото із сайту zaxid.net.

Як зберегти кущ перцю до наступного року, не викорчовуючи його

Якщо цього сезону  виростили «пекучу» рослину, яка вам дуже сподобалася, то не обов’язково розпочинати все з нуля наступного року. Насправді перець – не однорічна рослина. І деякі досвідчені садівники зберігають свої рослини навіть до десяти років або більше. Тож завдяки спеціалістам із Top garden ideas радимо вам, що зробити з кущем перцю, аби  він родив і наступного року

Обрізка рослини

Її необхідно провести перед зимовим періодом. Видаліть приблизно 2/3 верхівки рослини. Це дозволить зменшити навантаження на кореневу систему і сприятиме кращій адаптації рослини до умов зимового зберігання. Також видаліть всі плоди, які ще можуть бути на рослині, та приберіть мертве чи пошкоджене листя, радить zaxid.net.

Пересадження в контейнер

Після обрізки пересадіть рослину в контейнер із хорошим дренажем. Використовуйте легкий ґрунт, який забезпечить належну циркуляцію повітря і водопроникність. Контейнер має бути достатньо великим для комфортного розвитку кореневої системи.

Місце зберігання

Поставте контейнер у темне прохолодне місце з температурою близько 5–10°C. Це може бути підвал, неопалюване приміщення або інша прохолодна зона. Важливо, щоб температура не опускалася нижче нуля градусів.

Догляд у зимовий період

Саме тоді рослину не потрібно регулярно поливати. Достатньо перевіряти ґрунт на вологість раз на кілька тижнів і поливати лише тоді, коли верхній шар його висохне.

Повернення до активного росту

Навесні, коли температура стабільно підніметься вище 10°C, винесіть контейнер із рослиною на сонячне місце на відкритому повітрі. Одразу після цього почнуть з’являтися нові пагони та листя. Можливо, вам знадобиться підгодувати її невеликою кількістю добрив для стимуляції росту. Не залишайте контейнер з рослиною одразу на вулиці. Її необхідно поступово привчити до свіжого повітря.

Умови для «пекучого»

Перець любить тепло і світло, тому, якщо ви вирощуєте в контейнері, розмістіть його на сонячному місці або використовуйте додаткове освітлення.

Таке зберігання не лише дозволить подовжити його життєвий цикл, але й допоможе зберегти улюблені сорти та подовжити період їхнього плодоношення.

Тетяна БІЛИНЕЦЬ.

Читайте також: «8 вересня: яке сьогодні свято й що не можна робити».

Реклама Google

Telegram Channel