Курси НБУ $ 41.02 € 45.56
У Луцьку медики і освітяни обговорили питання щодо безпеки школярів під час навчання

Основна мета таких заходів – більше розповісти про значення здорового харчування.

Фото: facebook.com.

У Луцьку медики і освітяни обговорили питання щодо безпеки школярів під час навчання

Нещодавно фахівці Луцького районного відділу Центру контролю та профілактики хвороб зустрілися з заступниками директорів закладів загальної середньої освіти Луцької ОТГ

На зустрічі обговорили питання пов’язані з безпекою учасників навчального процесу.

Про це інформує Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб в місті Луцьк.

Зокрема:

  • про те як забезпечити санітарно-епідемічне благополуччя в навчальних закладах і запобігти спалахам вакцинокерованих інфекційних хвороб;
  • про те, що лише колективний імунітет на рівні 95% захищає всіх дітей і зокрема тих, які мають протипокази до щеплень та про необхідність реалізації затвердженого регіонального Плану проведення додаткових заходів з імунізації населення проти кашлюка, дифтерії, правця;
  • також нагадали, що у навчальних закладах залишається загроза поширення та виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій вірусного походження, а саме ротавірусної інфекції та вірусного гепатиту А, тому треба не забувати про гігієну рук та якість питної води в закладах освіти;
  • закцентували увагу, що відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» (стаття 15), невакциновані діти не можуть відвідувати виховні, навчальні, оздоровчі та інші дитячі заклади, виняток – ті, хто має медичні протипокази до вакцинації; зарахування дітей до закладів освіти проводити за наявності довідки – форма первинної облікової документації № 086/о «Медична довідка».

Окремо зупинилися на виконанні Плану заходів щодо реалізації Стратегії реформування шкільного харчування в закладах освіти.

Споживання їжі є одним із факторів, котрий впливає не лише на стан органів і систем, перебіг метаболічних реакцій організму, а й на психічні процеси: пам’ять та увагу, визначає рівень працездатності людини та показники успішності. Захоплення шкідливою їжею призводить до багатьох захворювань. Зростає ризик ендокринних недуг, розладів травної системи, порушення обміну речовин, спостерігається виразна тенденція до поширення ожиріння, патології системи кровообігу, онкологічних захворювань.

Аби зменшити ризики неінфекційних захворювань та підтримувати організм здоровим, школярів необхідно заохочувати до здорового харчування. Тому і розпочалася серія зустрічей (ініційована нашими фахівцями) з директорами шкіл, їх заступниками та безпосередньо дітьми.

Основна мета таких заходів – більше розповісти про значення здорового харчування, його вплив на наше життя і чому про це важливо говорити з учнями. А інтерактивні конкурси та вікторини допомагають дітям навчитися правильно вибирати здорову їжу.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У двох громадах на Волині виявили стихійні сміттєзвалища.

Реклама Google

Telegram Channel