Курси НБУ $ 41.14 € 45.38
А ви знаєте, що є хліб, який не шкодить фігурі?

Щоб не набирати вагу та їсти при цьому хліб, обирайте цей продукт, зроблений на заквасці.

Фото із сайту klopotenko.com.

А ви знаєте, що є хліб, який не шкодить фігурі?

Сертифікована дієтологиня Ліза Річардс розповіла, які види хліба варто включити в раціон, а якого слід уникати, якщо ви не хочете погладшати 

Чому не варто їсти білий

Почнемо з продукту, користі від якого ви точно не отримаєте. Це – хліб, вироблений з очищеного білого борошна. Швидкі вуглеводи сприяють різкому підвищенню цукру в крові, а це збільшує ризик розвитку діабету 2 типу у подальшій перспективі. Наїстися бутербродами з білого хліба на довгий час також не вийде, бо це – «швидка енергія», через годину-дві після отримання якої ви знову будете голодними.
Магазинний білий хліб також містить різні додатки та консерванти, завдяки яким виробники продовжують строк придатності продукту. Але на практиці такий хліб сприяє запальним процесам в організмі та негативно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту. Дієтологиня каже: «Оброблені продукти, такі, як білий хліб, втратили клітковину та усі поживні речовини через специфічний процес виробництва». По суті це – «пусті калорії», через які люди легко набирають зайві кілограми.

Реклама Google

Цільнозерновий

Білий хліб простіше всього замінити на цільнозерновий. Його так само можна купувати у супермаркеті, правда, за більшу ціну. Тут працює логічне правило: чим якісніша сировина, тим вища вартість продукту. У цільнозерновому хлібі є багато нерозчинних харчових волокон. Клітковина у його складі сприяє здоровому травленню, підтримує мікробіот кишківника та запобігає запорам. Крім того, такий хліб – більш ситний та поживний.

Житній

Корисний хліб роблять із житнього борошна, багатого на клітковину та інші поживні речовини. Завдяки такому продукту ви довгий час будете відчувати ситість та точно не «зірветеся» на солодке. Житній хліб цілком можна їсти під час схуднення, тому що зазвичай калорійність однієї скибки не перевищує 65 ккал. А ще він містить селен, тіамін, марганець та калій.

На заквасці

Якщо ви думаєте, як не набирати вагу та їсти при цьому хліб, обирайте продукт, зроблений на заквасці. Як правило, її ферментують природним шляхом, на основі води та борошна. «Процес бродіння в хлібі на заквасці розщеплює складні вуглеводи на простіші цукри, що призводить до уповільнення травлення та більш поступового вивільнення глюкози в кров», – зазначає дієтологиня. Це допомагає стабілізувати рівень цукру у крові, запобігаючи переїданню та потягу до солодкого.

Яна СУЛИМА, klopotenko.com.

Читайте також: На підставі Туринської плащаниці штучний інтелект намалював портрет Ісуса.

Telegram Channel