Курси НБУ $ 41.02 € 45.56
 Волинянка стала колаборанткою в окупованому Криму

Спеціальне досудове розслідування: ТУ ДБР у Львові.

Фото ілюстративне.

Волинянка стала колаборанткою в окупованому Криму

Уродженка Волині погодилась обійняти посаду судді у Ялті - їй повідомлено про підозру у колабораційній діяльності

За процесуального керівництва прокурорів Волинської обласної прокуратури 39-річній уродженці одного з сіл Камінь-Каширського району повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч.7 ст. 111-1 ККУ).

Про це ВолиньUA повідомили в прокуратурі. 

За даними слідства, жінка, яка на час незаконної анексії Криму проживала й нині теж живе у місті Ялта, у листопаді 2023 року добровільно зайняла посаду «мировой судьи» в незаконному судовому органі, створеному на тимчасово окупованій території – «судебном участке № 94 Ялтинського судебного района (городской округ Ялта) Республики Крым».

Надалі вона забезпечувала виконання функцій представника окупаційної влади, докладала зусиль задля її становлення та зміцнення, реалізовувала незаконну правову політику держави-агресора та здійснювала судочинство, ухвалюючи судові рішення.

Спеціальне досудове розслідування: ТУ ДБР у Львові.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: «У Горохові відкрили модернізований поліцейський підрозділ (Відео)».

Реклама Google
 

Telegram Channel